Χαριτου προς Βοριδη: «Μοιαζετε να ειστε Μαραντονα που τον εβαλαν να παιξει σε γηπεδο μπασκετ»

Ομιλία του βουλευτή Ροδόπης στη βουλή με αφορμή επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Με αθλητική χροιά επέλεξε να κλείσει την ομιλία του, που αποτελούσε μια συνεχή επίθεση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης που κατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής.
 
Έτσι ο βουλευτής απευθυνόμενος στον υπουργό του είπε: «Μοιάζετε να είστε Μαραντόνα που τον έβαλαν να παίξει σε γήπεδο μπάσκετ. Οι αγρότες παρακολουθούν και θα σας κρίνουν για το έργο σας».
 
Ο κ. Χαρίτου βρισκόταν στην επίθεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, κατηγορώντας τον κ. Βορίδη ότι καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες στους αγρότες και σήμερα δεν έχει να παρουσιάσει δικό του έργο, βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των αγροτών, αλλά και ότι δεν έδωσε απαντήσεις για τις αποζημιώσεις των παραγωγών στη Ροδόπη.
 
Ειδικότερα για την περιοχή σημείωσε πως σε μια χρονιά υψηλών αποδόσεων σε δυναμικές καλλιέργειες στη Ροδόπη, όπως βαμβάκι, καπνό και άλλες, σημαδεύτηκε από την κατάρρευση των τιμών, με το κόστος να επωμίζονται μονομερώς οι αγρότες και όχι ο χώρος της μεταποίησης, ενώ δεν δόθηκαν αποζημιώσεις τόσο για τις καταστροφές φέτος στο καλοκαίρι, ενώ δεν προχώρησε και η αποζημίωση των καπνοπαραγωγών μέσω ΠΣΕΑ για το 2018.
 
Την ίδια ώρα δεν στηρίχθηκαν μέσω de minimis οι κτηνοτρόφοι παρά την κατάρρευση των τιμών του γάλακτος, ενώ και οι παράκτιοι αλιείς βλέπουν τα αλιεύματα να τα καρπώνονται οι εξ’ Ανατολών αλιείς και αδυνατούν να επιβιώσουν.
 
Εμπνευσμένη παρομοίωση είναι η αλήθεια, αν μας ρωτάτε, αλλά νομίζουμε πως αδικεί τις μπασκετικές ικανότητες του Μαραντόνα… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.