Χαριτου κατα ΣΥΡΙΖΑ για τη μπυρα

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τη «φεϊσμπουκική» αντίδραση του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τους συντελεστές του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης μπύρας σε μικρές ζυθοποιίες. Ο κ. Χαρίτου αντιτάχθηκε εμφανώς κατά της απόφασης αυτής ερωτώμενος αν είναι «άγνοια, επιπολαιότητα ή πολιτικό λάθος;», ζητώντας μάλιστα από το κόμμα του να αποσύρει αυτή την τροποποίηση. Η ανάρτησή του στο facebook ακριβώς αναφέρει:
 
«Αγνοία, επιπολαιότητα ή πολιτικό λάθος;
 
Η αλλαγή προς τα πάνω των μειωμένων συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης μπύρας στη ζυθοποιία που η παραγωγή της δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως, αποτελεί δυστυχώς ισχυρό πλήγμα στην μικρομεσαία ελληνική παραγωγή σε όφελος των πολυεθνικών του είδους.
 
Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης θα είναι σημαντικές στην περιοχή, που δραστηριοποιείται μια ανθούσα ζυθοποιία όπως η Βεργίνα, που, εκτός άλλων, αποκτά χαρακτηριστικά καθετοποίησης, υλοποιώντας πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού βυνοποίησης περί τα 28.000στρέμματα.
 
Ο αντίκτυπος θα είναι ακόμα πιο έντονος σε μια περιοχή που αναζητά μέσα σε δυσκολίες να ξαναβάλει σε κίνηση παραγωγικές μονάδες στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής με δυνατότητα δημιουργίας άμεσων θέσεων εργασίας.
 
Αγνοία, επιπολαιότητα ή πολιτικό λάθος;
 
Όποιο απ’ όλα και αν είναι, απαιτείται άμεσα να αποσυρθεί η τροποποίηση στο νομοσχέδιο…πριν να είναι αργά
».
 
Ενδιαφέρον και συνάμα δημιουργικό να τονίζονται τα λάθη του κυβερνώντος κόμματος και από το εσωτερικό του κόμματος, ώστε τα κακώς κείμενα ει δυνατόν να διορθώνονται.  Ν.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.