Χαμενοι στην τηλεδιασκεψη

Το κατόρθωμα δύο Δραμινών συμβούλων, που ανάγκασε τον πρόεδρο να τους κλείσει τα μικρόφωνα.

Με περίπου 10 συμβούλους (άλλοτε ήταν ενεργοί και άλλοτε όχι) μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Τετάρτη 3 Απριλίου.

Αυτή ήταν και η πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση που έλαβε χώρα με υβριδικό τρόπο (είχαν προηγηθεί κάποιες, αλλά οι εξ αποστάσεως συμμετέχοντες ήταν ελάχιστοι και δεν είχαμε τόσους εκπροσώπους της διοίκησης ανάμεσα σε αυτούς) και φαίνεται πως έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουμε για να γίνει πιο λειτουργικό το σύστημα, αλλά και προσαρμογή από την πλευρά των συμμετεχόντων με αυτό τον τρόπο.

Και ενώ είχαμε κάποια ευτράπελα, με συνδέσεις να πέφτουν και ερωτώμενους να μην ακούν τις ερωτήσεις, αυτά ωχριούσαν μπροστά στο κατόρθωμα δύο Δραμινών συμβούλων, που ανάγκασε τον πρόεδρο να τους κλείσει τα μικρόφωνα.

Πρόκειται για τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ και τον νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Μουρβετίδη, που συμμετείχαν και οι δύο κατά τη συζήτηση της τροποποίησης του προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας εξ αποστάσεως.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ήπια, με τον κ. Παπαεμμανουήλ να ρωτά και τον κ. Μουρβετίδη να απαντά, όμως σύντομα η αλληλεπίδρασή τους εξελίχθηκε σε διάλογο, με τον ένα να μιλά πάνω από τον άλλο σε μια συνεχή ανταλλαγή ερωταπαντήσεων, που στην αίθουσα του Συμβουλίου ακουγόταν τελικά σαν θόρυβος, δύσκολα κατανοητός. (Αν και σε κάποια φάση κάτι ακουγόταν για διαγραμμίσεις δρόμων).

Μάταια ο πρόεδρος του Περιφερειακού κ. Πιτιακούδης προσπάθησε να ακουστεί επάνω από τη συζήτηση, ζητώντας τους επανειλημμένως να σταματήσουν τον διάλογο, και μετά από αρκετά λεπτά προσπαθειών, και προειδοποιήσεων πως θα τους σιγάσει τα μικρόφωνα, τελικά το έκανε, φέροντας ξανά την ησυχία στην αίθουσα, και επιτρέποντας στη συνεδρίαση να συνεχιστεί.

Αφού μπόρεσε να ακουστεί ξανά, ο Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, που αφενός δεν βοηθούν τη διαδικασία του συμβουλίου, αφετέρου γίνονται εις βάρος των υπολοίπων συμβούλων.

Παρόμοιο φαινόμενο δεν είχαμε σε αυτή τη συνεδρίαση, όμως πολύ φοβόμαστε πως αν δεν συγκρατηθούν οι σύμβουλοι, ο Πρόεδρος θα πρέπει να κόψει πολλά ακόμα μικρόφωνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.