«Μπρος στην ταλαιπωρια των πολιτων τι ειναι η υγεια;»

Η ουσία της διαφωνίας για τη μορφή των κινητοποιήσεων υπέρ του Νοσοκομείου Κομοτηνής

Για την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου καθορίστηκε τελικά η ημερομηνία διεξαγωγής της κινητοποίησης που σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Γνωστοποιώντας μάλιστα την ημερομηνία, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για τη στάση που κράτησαν ορισμένοι φορείς κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ευρείας συνάντησης.
Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται το σημείο τριβής δημιουργήθηκε όταν στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε η πρόταση για συμβολικό δίωρο κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων της πόλης.

«Η εισηγητική πρόταση του Συλλόγου» διευκρινίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «ήταν να δημιουργηθεί ένα τοπικό πολιτιστικό κοινωνικό γεγονός κλείνοντας συγκεκριμένη ημέρα, για 2 ώρες το μεσημέρι τις Υπηρεσίες, το Δημαρχείο, την Περιφέρεια, τα Σχολεία και την αγορά. Κάτι αυτονόητο που το πραγματώνουν σήμερα όλες οι τοπικές κοινωνίες, από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την Ελλάδα, οχυρώνοντας και υπερασπίζοντας τα κατά τόπους Νοσοκομεία τους με την αρωγή ολόκληρης της κοινωνίας και το πραγματώνουν με ιδιαίτερη επιτυχία.
 
Στον αντίποδα όμως οι εκπρόσωποι φορέων του νομού μας, διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους έναντι της επίμαχης πρότασης και κυρίως οι αυτοδιοικητικοί με την πρόφαση ότι θα ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
 
Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης και οι Προϊστάμενοι εκπαίδευσης συμφώνησαν με την πρόταση του Συλλόγου. Οι προτάσεις λοιπόν των διαφωνούντων περιορίστηκαν στην απλή συγγραφή υπομνήματος ,και τη μετάβαση των φορέων στην Αθήνα, ενέργειες που προφανώς δεν γνώριζαν ότι ο Σύλλογος ήδη διενήργησε».
 
Κοινώς, ως αφήνεται να εννοηθεί, ορισμένοι προτάσσουν το ελάσσον αντί του μείζονος. Σαφώς και ενδεχόμενο κλείσιμο υπηρεσιών και καταστημάτων θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο, όμως μπροστά στο ύψιστο αγαθό της υγείας, που προφανώς υπηρετεί το νοσοκομείο Κομοτηνής, θεωρούμε ότι μια τέτοια «θυσία» και ανεκτή είναι και προσήκουσα. Εκτός κι αν οι διαφωνούντες με την πρόταση θεωρούν ότι η κατάσταση που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν είναι ούτε τόσο τραγική ούτε δέουσα άμεσων και έντονων κινητοποιήσεων… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.