Μπορει να μην εχουμε τρενα, εχουμε διαβασεις…

Απαρατήρητα

Ξέρουμε τι θα πείτε. Πάλι με τα τρένα; Που να περνούσαν κιόλας, και θα έχετε δίκιο, αλλά δυστυχώς, δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.

Και αυτό γιατί κατά την επιστροφή του από την πυρκαγιά στο Κοπτερό, όπου η κίνηση είχε εκτραπεί κοντά στον Υποσταθμό της ΔΕΗ του Ιάσμου, ο συντάκτης μας, λίγο πριν φτάσει στο δρόμο, είδε τις μπάρες της διάβασης να κατεβαίνουν, κάτι εξαιρετικά περίεργο, μιας και μετά τον εκτροχιασμό στις Σέρρες δεν πιστεύουμε πως κινούνται στις γραμμές ούτε εμπορικά, και σίγουρα ούτε επιβατηγά τρένα.

Αν δεν είχε γίνει η εκτροπή, αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα, μιας και η κίνηση εκεί είναι μικρή, αλλά τώρα, σχηματίστηκε μια ουρά από αυτοκίνητα, από τη μία πλευρά, που περίμεναν υπομονετικά για να περάσουν.

Κάποιοι ντόπιοι, που ξέρουν την διάβαση, πέρασαν, ενώ στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία και σήκωσε τις μπάρες, ώστε να περάσουν οι οδηγοί.

Φαίνεται πως να κατεβαίνουν οι μπάρες στη συγκεκριμένη διάβαση, χωρίς να περνάει τρένο, είναι κάτι το σύνηθες, όμως όταν κάποιος δεν γνωρίζει, είναι φυσικό (και ορθό) να είναι επιφυλακτικός.

Και εντάξει, τώρα που δεν έχουμε τρένα, μπορείς να περάσεις. Όμως η (δυσ)λειτουργία της με αυτό τον τρόπο, ελλοχεύει και κινδύνους: γιατί όταν, με το καλό, αρχίσουν να περνούν ξανά τα τρένα, μπορεί κάποιος, συνηθισμένος στο ότι οι μπάρες κατεβαίνουν κατά το δοκούν, να μην δώσει σημασία και να έχουμε αρνητικές συνέπειες, που δεν επιθυμεί κανένας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.