Αυλο διαζυγιο οχι με ενα «κλικ»

Δεν είναι τόσο απλή και εύκολη η διαδικασία

Σε λειτουργία τέθηκε πριν από λίγες ημέρες η εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια που επιθυμούν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους να προχωρήσουν γρήγορα στην έκδοση του συναινετικού διαζυγίου.

Η σχετική διαδικασία πραγματοποιείται μέσω μιας εφαρμογής στο διαδίκτυο, με πολλούς εκ των δημοσιογραφικών τίτλων να κάνουν λόγο για μία διαδικασία η οποία γίνεται και από την άνεση του σπιτιού σου. Ωστόσο δεν είναι τόσο απλή και εύκολη και πως άλλωστε θα ήταν δεδομένων των όσων θα πρέπει να τακτοποιήσει – ρυθμίσει ένα ζευγάρι που αποφασίζει να χωρίσει. Από θέματα επιμέλειας παιδιών, εφόσον υπάρχουν έως και θέματα κοινών περιουσιακών στοιχείων κ.α.

Και όλα αυτά «παρουσία» εξουσιοδοτημένων δικηγόρων που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας όλη την διαδικασία η οποία απαιτεί και αρκετή γραφειοκρατία μέχρι τις τελικές υπογραφές, συμβολαιογράφου κ.α.

Σαφώς πρόκειται για ένα θετικό ενδεχομένως και τεράστιο δεδομένης της δυσκολίας που συνεπάγεται σήμερα η έκδοση διαζυγίου, βήμα προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης και διευκόλυνσης της όλης της διαδικασίας αλλά μην θεωρούμε ότι πατάς ένα κουμπί και αυτή ολοκληρώνεται.

Στην ουσία οι ενδιαφερόμενοι «γλιτώνουν» την επίσκεψη στο δικαστήριο, όχι όμως και την ταλαιπωρία που συνίσταται με την έκδοση διαζυγίου και αυτό βεβαίως σε εκείνες τις ελάχιστες περιπτώσεις συναινετικών διαζυγίων που οι δύο πλευρές έχουν τακτοποιήσει, υπό την έννοια ότι έχουν συμφωνήσει, σε όλα τα προαναφερθέντα που συνήθως φέρνουν και τις προστριβές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.