Αθορυβα πυροτεχνηματα παντου 

Την απόφαση του Δήμου Κηφισιάς θα πρέπει να μιμηθούν άπαντες

Τα καλά παραδείγματα είναι για να τα μιμούμαστε και ένα τέτοιο έκανε γνωστό πρόσφατα με ανάρτησή του ο συμπολίτης μας και μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου «Λάικα» Αντώνης Λιάπης.

Ο λόγος για την απόφαση του Δήμου Κηφισίας να χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής στις εορταστικές του εκδηλώσεις όχι πυροτεχνήματα κρότου αλλά μόνο αθόρυβα. Απόφαση που λογικά συμπεραίνουμε έρχεται να αντιμετωπίσει τα πολλά προβλήματα που αυτά δημιουργούν στους τετράποδους, και όχι μόνο, συμπολίτες μας, ήτοι τα ζώα και τα οποία θίγουν διαχρονικά και φιλοζωικές οργανώσεις.

Είναι άλλωστε κατατεθειμένο πολλάκις το αίτημα μη χρήσης πυροτεχνημάτων και από συμπολίτες μας, λόγω του πανικού και της ανασφάλειας που δημιουργούν ακόμα και σε δεσποζόμενα ζώα, ενώ όπως τονίζουν και οι φιλοζωικές οργανώσεις τόσο τα πυροτεχνήματα όσο και άλλα εκρηκτικά υλικά, μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρες, φλόγες και αναθυμιάσεις και  διάφορες βλάβες στα ζώα αλλά και στο περιβάλλον.

Η απόφαση του Δήμου Κηφισιάς αποτελεί απόφαση πρότυπο κατά την άποψή μας, την οποία και θα πρέπει να μιμηθούν άπαντες, αρχές και πολίτες, που θεωρούν εαυτόν φιλόζωο και σε κάθε περίπτωση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εύγε και ελπίζουμε σύντομα στη καθολική υιοθέτηση της πρακτικής αυτής, αν μη τι άλλο και σε ικανοποίηση των χιλιάδων σχετικών αιτημάτων που έχουν κατατεθεί και από πολίτες. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.