Ασυναγωνιστα σπιτικα σιροπιαστα μια φορα τον χρονο!!!

Απαρατήρητα

Νά ’ναι καλά το Σεκέρ Μπαϊράμ που στη Θράκη χρόνια τώρα συνεορτάζουμε με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, απολαμβάνοντας τα καλύτερα σιροπιαστά του κόσμου!!!
 
Μπακλαβάδες, σαραγλιά και κανταΐφια που τα περιμένουμε οι χριστιανοί γείτονες πώς και πώς!!! Γιατί είναι πραγματικά μοναδικό να έχεις στο πιάτο σου σαραγλί και μπακλαβά μ’ όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας έλεγαν ότι πρέπει να έχει το σιροπιαστό οι γιαγιάδες που ήρθαν από την Ανατολή. Ήτοι φύλλο λεπτό χειροποίητο σαν χαρτί και σιρόπιασμα τέτοιο που όταν  βάζεις το γλυκό στο στόμα σου να ακούγεται η κριτσανιστή υφή του καλοψημένου φύλλου και να συγκεντρώνονται στον ουρανίσκο, και στην όσφρηση, το άρωμα του φρέσκου βούτυρου και το άρωμα από τα έλαια του καρυδιού!!! Πανδαισία!!!
 
Στα καθ’ ημάς, στα της εφημερίδας δηλαδή, το αξίωμα του master chef το αποδίδουμε σχεδόν κάθε χρόνο στην ζαχαροπλαστική της οικογένειας Κιαμήλ Αλή!!!
 
Γευστική παινδαισία!!!Ν.Τ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.