Ασκηση σεισμου στο 5ο πειραματικο Δημοτικο σχολειο Κομοτηνης

Από τους Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σεισμού έγινε άσκηση στο 5ο πειραματικό Δημοτικό σχολείο της πόλης μας την Τετάρτη 13 Μαρτίου από  Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νόμου Ροδόπης.

Σε μια εποχή όπου η προετοιμασία για φυσικές καταστροφές είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης έλαβε μια σημαντική πρωτοβουλία προσφέροντας στους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής μια πολύτιμη εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Το πρόγραμμα άσκησης σεισμού που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης είχε σκοπό να εκπαιδεύσει τους μαθητές και της μαθήτριες για τη σωστή συμπεριφορά και αντίδραση σε περίπτωση σεισμού. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις και προσομοιώσεις καταστάσεων κινδύνου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν για την ασφαλή εκκένωση των κτιρίων.

Η εν λόγω άσκηση αποτέλεσε  μια σημαντική πρωτοβουλία που ενίσχυσε την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών για θέματα ασφάλειας και προστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.