Ασκηση ισορροπιας η ανακαινιση της Δημοτικης Αγορας

Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής, χρίζει άμεσης παρέμβασης, τόσο αισθητική, όσο και σε θέματα υποδομών. Για αυτό και η πρόθεση του Δήμου Κομοτηνής να προχωρήσει στην ανακαίνισή της, ένα παλιό αίτημα, είναι σε θετική κατεύθυνση.

Εδώ όμως έγκειται και το πρόβλημα, μιας και δεν πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο (όπως για παράδειγμα ήταν η Τσανάκλειος, όπου οι όποιες καθυστερήσεις δεν επηρέαζαν οικονομικά τρίτους), αλλά ένας χώρος που, παρά τα ζητήματα που έχει, φιλοξενεί δεκάδες επιχειρήσεις, όπως τονίζουμε και στο σημερινό μας ρεπορτάζ.

Ο χειρισμός όλων των ζητημάτων που προκύπτουν, θα απαιτήσει όχι μόνο προσεκτικούς χειρισμούς και μια διάθεση συνεννόησης από τις δύο πλευρές, που προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει, αλλά και η φροντίδα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα που θα αφήσουν στον αέρα τόσο το Δήμο, όσο και τους επαγγελματίες.

Ένα διδακτικό παράδειγμα είναι η Δημοτική Αγορά των Χανίων, που μέχρι πρόσφατα έδειχνε πως η διαδικασία της ανακαίνισής της, που είναι ομολογουμένως πολύ πιο απαιτητική από αυτή της Κομοτηνής (το κτίριο εγκαινιάστηκε το 1913 και η αποκατάσταση είχε προϋπολογισμό 15 εκ. ευρώ) θα προχωρούσε κανονικά το Δεκέμβριο, με πολλούς από τους επαγγελματίες που στεγάζονταν σε αυτή να έχουν βρει εναλλακτική στέγη για τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες.

Όμως και εκεί, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα γράφονται στον τοπικό τύπο, υπήρξαν ζητήματα που απασχολούν και τους επαγγελματίες της αγοράς της Κομοτηνής, όπως η αύξηση των μισθωμάτων, αλλά και η αδυναμία εύρεσης κατάλληλων χώρων.

Εύκολα ή δύσκολα όμως, οι εργασίες αναμενόταν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο είχε υποβληθεί η σύμβαση, την απέρριψε για λόγους που έχουν να κάνουν με την διαδικασία του διαγωνισμού. Αποτέλεσμα είναι η ανακαίνιση να καθυστερήσει, στην καλύτερη περίπτωση για μερικούς μήνες, μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του Δήμου Χανίων, και στη χειρότερη, για χρόνια.

Όλη αυτή η κατάσταση, αφήνει εκτεθειμένους τόσο τους επαγγελματίες, όσο και τον Δήμο. Και αυτό είναι μόνο ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει, όταν πραγματοποιούνται ανάλογα έργα. Άλλωστε και από την τοπική εμπειρία μας, κανένα δεν τελειώνει στην ώρα του.

Για αυτό και χρειάζεται προσοχή στο θέμα της Δημοτικής Αγοράς, για την οποία όλες οι πλευρές θεωρούν πως μπορεί να βρεθεί λύση που να καλύπτει όλα τα ζητήματα, και περιμένουμε να δούμε που θα πάμε από εδώ και πέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.