Ασκησεις στα μποφορ!!!

Στα πολλά και ενδιαφέροντα που καταγράφονται τον τελευταίο καιρό είναι και οι αλλαγές των καιρικών φαινομένων με τις οποίες υπήρχε χρόνια εξοικείωση. Είναι πολυάριθμες έτσι οι αφηγήσεις για τους χιονάδες τα παλιά χρόνια στον κάμπο της Ροδόπης, τότε που αποκόπτονταν και τα χωριά της περιοχής από την πόλη. Χωριά όπως η Ξυλαγανή, η Εργάνη, η Βένα και η συγκοινωνία ήταν σχεδόν αδύνατη.
 
Για τα χωριά στους πρόποδες βουνών όπως ο Ίασμος και η Μαρώνεια δεν γίνεται λόγος βέβαια, αφού το χιόνι ήταν ενδημικό φαινόμενο, ούτε για τα χωριά της ορεινής Ροδόπης, που εξακολουθούν ακόμη ν’ αποκλείονται.

Το να διαβάζει και ν’ ακούει όμως κάποιος ότι χιονίζει από τη Λάρισα και κάτω, και στην Αττική και την Πελοπόννησο και στα νησιά και στην Κρήτη, κι εδώ στην Κομοτηνή να μη βλέπουμε νιφάδα χιόνι, περίεργο μας φαίνεται…
 
Παλιότερα εξάλλου όταν κάποιος έλεγε Βόρεια Ελλάδα εννοούσε ψύχος, κρύο… Σήμερα εννοεί μάλλον άλλα πράγματα, πχ. μποφόρ, ανομβρία κλπ.
 
Καλά να ‘μαστε με όσα κεραμίδια, κλαδιά δέντρων, τενεκέδες και τενεκεδάκια, σακούλες και σακουλάκια αναρριπίζονται!!! Ωραία χειμερινά τοπία!!! Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.