Ασφαλεις χαρη στο Περιφερειακο Τμημα Κομοτηνης του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

26 εθελοντές του Σώματος στο «πόδι» για την υγειονομική κάλυψη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, τριών αθλητικών αναμετρήσεων και μιας παράστασης

Γεμάτο τετραήμερο υγειονομικών καλύψεων για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Οι Σαμαρείτες της Κομοτηνής ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πρόκληση των τεσσάρων ημερών με πολύωρες υγειονομικές καλύψεις ξεκινώντας από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και μετά από αίτημα της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής για την εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης στην Πλατεία Ειρήνης. Δώδεκα Εθελοντές Σαμαρείτες από τις 16:00 έως τις 01:30 παραβρέθηκαν με σκοπό να παρέχουν προνοσοκομειακή φροντίδα όπου κριθεί απαραίτητο.
 
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017  ένας  Εθελοντής Σαμαρείτης ξεκίνησε για το Νησί της Μυτιλήνης ενώ παράλληλα το βράδυ της ίδιας ημέρας δεκαπέντε Εθελοντές Σαμαρείτες σε συνέχεια του αιτήματος της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. από τις 20:00 έως τις 01:30 ήταν στη θέση τους για την υγειονομική κάλυψη του 2ου ΚΟΜ.on.PARTY στην Κεντρική Πλατεία.
 
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 τρεις Εθελοντές Σαμαρείτες κάλυψαν υγειονομικά τον αγώνα μπάσκετ του συλλόγου Α.Π.Σ. Αίας Κομοτηνής μετά από αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου από τις 13:00 έως 15:00, ενώ το βράδυ από τις 19:00 έως 02:00 δεκαεπτά Εθελοντές Σαμαρείτες με έξι Φαρμακεία πλάτης, ένα Διασωστικό Φαρμακείο, έναν  Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (AED) και μία Σκληρή Σανίδα Πλάτης, ανέλαβαν όπως και πέρυσι την υγειονομική κάλυψη της καρναβαλικής παρέλασης του 2ου ΚΟΜ.on.PARTY με αίτημα της Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. και την άψογη πάντα συνεργασία με όλη την οργανωτική επιτροπή του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης και του Πολιτιστικού Συλλόγου [email protected].
 
Τέλος την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 μπορεί να σταμάτησαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών συνέχισε με τον αγώνα ποδοσφαίρου της Δόξας Προσκυνητών στις 15:00, κατά τον οποίο μετά από σχετικό αίτημα βρέθηκαν στο γήπεδο 5 Εθελοντές Σαμαρείτες, στις 16:00 επτά Εθελοντές παραβρέθηκαν όπως κάθε φορά στον αγώνα Handball  του Α.Σ. Δημοκρίτειου ώστε να παρέχουν τις Α’ Βοήθειες, και στις 20:30 δύο Εθελοντές κάλυψαν υγειονομικά την παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
 
Συνολικά εικοσιέξι από τους σαράντα οκτώ Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες που έχει στο δυναμικό του το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής κινητοποιήθηκαν μέσα στο τετραήμερο αυτό ενώ το υπόλοιπο τμήμα παρέμενε σε 24ωρη ετοιμότητα όπως πάντα σε περίπτωση κινητοποίησης, αρωγός στις υπηρεσίες διάσωσης του κράτους. 
 
Ασφαλείς και ήσυχοι λοιπόν κατά τις «εξόδους» μας χάρη στην εθελοντική τους προσφορά… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.