Ας μην λησμονουμε τους καλυτερους μας φιλους…

Διάβαζα χθες για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε ό, τι αφορά εξειδικευμένες τροφές και πρόσθετα διατροφής για συγκεκριμένες ομάδες ζώων τις οποίες φιλοξενεί.

Συγκεκριμένα δύο ρεπορτάζ, ένα στο Reuters και ένα στο αμερικανικό Slate, φιλοξενούν δηλώσεις του ιδρυτή  του Jean-Jacques Lesueur που κάνει λόγο για δεινή κατάσταση με τα αποθέματα στις εν λόγω τροφές να επαρκούν για τις επόμενες 15 μέρες, με άγνωστο τι θα γίνει από κει και έπειτα καθώς πολλές εξ αυτών εισάγονται αποκλειστικά από το εξωτερικό, ενώ έχουν «παγώσει» τα αιτήματα εμβασμάτων  προς την αρμόδια Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η προμήθεια τους. Την ίδια ώρα στα σχετικά ρεπορτάζ ο επικεφαλής του πάρκου αναφέρεται και στην υψηλή φορολογία του Πάρκου, η οποία, σε συνδυασμό με τη μείωση της επισκεψιμότητας λόγω της κρίσης, οδήγησε την διοίκηση του πάρκου να απορροφήσει όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ, κάτι το οποίο καθίσταται αδύνατο αυτή την φορά. Όπως είπε «το Αττικό Πάρκο παρουσιάζει ζημιές τα τρία τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να μην κάνουμε μειώσεις ή απολύσεις, ωστόσο η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους». Η είδηση αυτή καθ’ αυτή αφορά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αλλά μας δίνει το έναυσμα να σκεφτούμε και πέρα από τους εαυτούς σε ό, τι αφορά τα ζώα που βρίσκονται γύρω μας.

Σίγουρα όταν δεν έχεις εσύ ο ίδιος να ζήσεις την σήμερον ημέρα, δεν είσαι και σε θέση να σκεφτείς να διαθέσεις χρήματα, πόσω μάλλον χρόνο, καθότι και αυτός δύσκολα βρίσκεται, για ένα ζώο που έχει την ανάγκη μας.

Πέραν αυτού όμως, πάνω στη λογική ότι ο «δυνατός», εν προκειμένω εμείς, πρέπει να βοηθά τον «αδύνατο», τα ζώα δηλαδή, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αδέσποτα για παράδειγμα της πόλης μας δεν χρειάζονται τίποτα περισσότερο από ένα κομμάτι ψωμί ή τα αποφάγια μας και μία κούπα νερό, βασικά για τη επιβίωσή τους αγαθά, που ωστόσο ανταλλάσουν στο λεπτό με ένα χάδι, οφείλουμε να προσφέρουμε ό, τι μπορούμε.

Δεν είναι δύσκολο ούτε κοστοβόρο πόσω δε μάλλον χρονοβόρο… αφήστε ένα πιάτο με τα αποφάγια σας και μία κούπα νερό έξω από την πόρτα σας…αρκεί…
Για όσους δε έχουν τη διάθεση και τον τρόπο να διαθέσουν κάτι παραπάνω…αρκεί ένα τηλέφωνο στην Φιλοζωική για να ενημερωθείτε για τις ανάγκες που έχουν σε φαρμακευτικό υλικό. Και πέραν αυτού… ο εθελοντισμός είναι ό, τι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε… Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.