«Ας μη μεινουμε απαθεις στον υφερποντα φασισμο»

Η ανάρτηση του καθηγητή του ΔΠΘ Αθ. Κούγκουλου

Τα όσα γίνονται με τους αυτόκλητους «σερίφηδες» στον Έβρο και τα όσα βεβαίως γράφονται ή λέγονται σε αυτό το πλαίσιο, νομίζουμε πως δεν είναι θέμα μόνο του γειτονικού νομού, αλλά θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.  Τα άγρια ένστικτα και η ρητορική μίσους που βρήκε πρόσφορο έδαφος να φυτρώσει ανάμεσα στις φλόγες των πύρινων μετώπων, είναι ένα σύμπτωμα μόνο μιας «λογικής» που υπέβοσκε στον γειτονικό νομό για χρόνια.

Απέναντι σε αυτή τη ρητορική και πρακτική μίσους, υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ορθώνουν  ανάστημα και εκφράζουν την αντίθεσή τους. Ένας από αυτούς και ο Αλεξανδρουπολίτης επ. καθηγητής του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Κούγκουλος που σε ανάρτησή του έγραψε:

«Στις μέρες του μεγάλου πόνου για τη φωτιά, τη στάχτη και τα καμένα όνειρα ας μη μείνουμε απαθείς στον υφέρποντα φασισμό. Χυδαία φασισταριά βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους και να παίζουν βρωμερά παιχνίδια στις πλάτες της πανικόβλητης τοπικής κοινωνίας του Έβρου. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί με κραυγές, συνθήματα μίσους, λιντσαρίσματα επί δικαίων και αδίκων. Κι όσοι μέσα στον κακό χαμό ουρλιάζουν πως είναι Έλληνες ή καλύτερα Ελληναράδες, ας μάθουν επιτέλους πως διαχρονικά ο ελληνικός πολιτισμός στηρίχθηκε στον ανθρωπισμό!!! Η ανθρωπιστική προοπτική είναι το πλέον βασικό θεμέλιό του σε κάθε ιστορική περίοδο. Όσο για τους χριστιανοταλιμπάν, που ποδοπατούν και βανδαλίζουν το χριστιανικό κήρυγμα αγάπης και ενσυναίσθησης για τον συνάθρωπο, αυτοί θυμίζουν τους Φαρισαίους που πέταξε έξω ο οργισμένος Ιησούς από τον ναό!».

Εύγε κ. Καθηγητά! Προσυπογράφουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.