Αρωματα και γευσεις της Ευρωπης

Φεστιβάλ ευρωπαϊκών γεύσεων «στήνεται» για τις 9 Μαΐου στην Κεντρική Πλατεία

Με αφορμή την 9η Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης, το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Σωματείο Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας και το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και συγκεκριμένα με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και με την υποστήριξη της  Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., θα διοργανώσει φεστιβάλ γεύσεων την 9η Μαΐου και ώρα 12:00 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, με τίτλο «Αρώματα και Γεύσεις της Ευρώπης».
 
«Σκοπός μας είναι» αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετικό τους μήνυμα, «μέσα από αυτή τη διοργάνωση, να φέρουμε σε επαφή την τοπική κοινωνία με μια καθημερινή συνήθεια όλων των πολιτών ανά την ήπειρο: οι μυρωδιές και οι γεύσεις αποτελούν κοινό παρονομαστή στην καθημερινότητα όλων των ευρωπαίων».
 
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Κομοτηνής και μέλη του Σωματείο Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας θα κληθούν, χωρισμένοι σε ομάδες να προετοιμάσουν επιτόπου ευρωπαϊκά πιάτα, τα οποία θα δοκιμάζονται από πολίτες που διέρχονται από την πλατεία, ενώ οι εθελοντές του Κέντρου θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη. Στη διοργάνωση θα βρίσκονται επίσης μέλη από τα Α’ και Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, ενώ μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση με διασκεδαστικό τρόπο, μέσω επιδαπέδιων παιχνιδιών.
 
Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση ζωγραφικής μαθητών από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Ευρωπαιχνιδούπολη”, όπως επίσης και φωτογραφικό πανόραμα που απεικονίζει την ιστορική εξέλιξη της Ένωσης από την Συνθήκη της Ρώμης.
 
Δοθείσης ευκαιρίας να θυμίσουμε ότι μέχρι και τις 7 Μαΐου 2017, τρέχει διαδικτυακά διαγωνισμός φωτογραφίας  με θέμα «Η Ευρώπη που με κάνει Περήφανο»,  στον οποίο οι συμμετέχοντες ανεβάζουν σε Facebook, Twitter και Instagram φωτογραφίες που αποτυπώνουν επιτεύγματα της Ευρώπης στην καθημερινή τους ζωή (ευρωπαϊκές αξίες, αποτελέσματα συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων κ.ά.) με το hashtag #EUmakesmeProud. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν την ημέρα της εκδήλωσης (9 Μαΐου)  σε έκθεση στην κεντρική πλατεία, ενώ οι διερχόμενοι θα ψηφίσουν την καλύτερη. Φυσικά, ο νικητής του διαγωνισμού κερδίζει ένα δώρο έκπληξη! Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.