Αρωγοι στην ασφαλη διεξαγωγη του υπερμαραθωνιου Παρανεστιου Δραμας το παραρτημα Ροδοπης της Ελληνικης Ομαδας Διασωσης

Σχολείο Εκπαίδευσης τον προσεχή Οκτώβρη στην Κομοτηνή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 9ου Υπερμαραθώνιου (Natura Trail Race NTR), που διοργανώθηκε από το Δήμο Παρανεστίου στις 30 και 31 Μαίου. Οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μία δύσκολη διαδρομή 110 χιλιομέτρων μέσα στα μονοπάτια του παρθένου δάσος Παρανεστίου το οποίο έχει αναγνωριστεί ως μνημείο της φύσης, η διάρκεια δε του αγώνα ήταν είκοσι τέσσερις ώρες.
 
Κατά την διάρκεια του αγώνα, το Παράρτημα Ν. Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το οποίο συμμετέχει στην διεξαγωγή των αγώνων από τη γέννηση τους, ανέλαβε, και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, τη διαχείριση της ασφάλειας τμήματος των αγώνων με τα μέσα που διαθέτει, αναπτύσσοντας αυτοκινούμενες και πεζές ομάδες οι οποίες παρείχαν σύνθετες υπηρεσίες στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες με Παρατήρηση, Ενημέρωση, Έρευνα και Διάσωση, ενώ για πρώτη φορά δόθηκε στην ομάδα ειδική άδεια από την ΔΕΗ ώστε μέλη του Τμήματος Υγρού Στοιχείου να μετακινηθούν με τη βάρκα της Ομάδας εντός του φράγματος του Φρακτού, και των παραποτάμων που το τροφοδοτούν, τόσο για να μεταφέρουν εθελοντές της διοργάνωσης σε σημείο όπου δεν υπήρχε πρόσβαση από ξηράς, αλλά κυρίως, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα να προσεγγίσουν, να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, να παραλάβουν και να μεταφέρουν με ασφάλεια μέσω της λίμνης στην άσφαλτο, αθλητές σε περίπτωση εξασθένισης ή τραυματισμού τους και από κει πλέον εύκολα να τους παραλάβει όχημα του ΕΚΑΒ.
Ξεκινά τον Οκτώβρη το Σχολείο Εκπαίδευσης
 
Όπως έκαναν γνωστό τα στελέχη του παραρτήματος Ροδόπης τον προσεχή Οκτώβρη θα πραγματοποιηθείς την Κομοτηνή Σχολείο Εκπαίδευσης στις εξής θεματικές: Μετεωρολογία, Πρώτες Βοήθειες, Ορεινή Διάσωση, Ασφάλεια στο Υγρό Στοιχείο, Προσανατολισμός, Επικοινωνίες σε καταστάσεις έκτακτων αναγκών, Αντιμετώπιση Μαζικών Καταστροφών, Επιβίωση και Τακτική Αεροδιάσωσης.
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τη Γραμματεία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 6979332088 ή να παρευρεθεί στην εβδομαδιαία συνάντηση της Ομάδας κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο (Μαρασλή 1, 3ος όροφος).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.