Αρχιζει να ζεσταινεται το πολιτικο θερμομετρο στην Περιφερεια ΑΜΘ

Απαρατήρητα

Να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του κ. Φώτη Καραλίδη ως βουλευτή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Ξάνθη, θέλουν δημοσιεύματα της γειτονικής μας πόλης, κάτι που αν ισχύει, δημιουργεί και άλλα δεδομένα στα περιφερειακά θέματα.
 
Και αυτό γιατί η Κοινωνική Συμμαχία, της οποία είναι επικεφαλής, έχει ήδη μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς, μιας και πλέον απομένει λιγότερο από ένας χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και έτσι θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις, οι οποίες βέβαια πάντα εξαρτώνται και από τον χρόνο των εθνικών εκλογών.
 
Ιδιαίτερα δε αν οι εκλογές γίνουν όλες μαζί τον Μάιο, τότε ο κ. Καραλίδης, όπως και πολλοί άλλοι πολίτικοί όλων των κομμάτων, θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα κατέλθουν στην τοπική ή την εθνική πολιτική σκηνή, όμως ο χρόνος για να επιλέξουν είναι περιορισμένος.
 
Βέβαια ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα ακούγονται ονόματα φερέλπιδων υποψηφίων για την περιφέρεια, αλλά και για κυοφορούμενες συμμαχίες, οι οποίες θα δείξουν το δρόμο για τις υποψηφιότητες.
 
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως αν οι εθνικές εκλογές γίνουν νωρίτερα από τις αυτοδιοικητικές, μπορεί να είναι και στον αέρα το νέο εκλογικό σύστημα που ψηφίστηκε από την σημερινή κυβέρνηση, οπότε αλλάζουν ξανά τα δεδομένα.
 
Αυτό πάντως που είναι εμφανές, σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στην παράταξη της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια, είναι ότι σιγά σιγά το πολιτικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει, και οι συμμαχίες, οι θέσεις και οι αντιπαραθέσεις θα αρχίσουν να φαίνονται.
 
Για να δούμε… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.