Αρχισε ο καλλωπισμος της Κομοτηνης για την υποδοχη της Παναγιας του Αξιον Εστι

Εργασίες στην είσοδο της πόλης

Μπορεί η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί να απέχει ακόμα δύο εβδομάδες, όμως οι προετοιμασίες για την υποδοχή του από το Δήμο Κομοτηνής έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το πρωί της Δευτέρα λοιπόν, στην είσοδο της πόλης, από όπου θα περάσει η εικόνα, πραγματοποιούσαν εργασίες στις γέφυρες, τόσο κοπής κλαδιών, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είχαν σκεπάσει τη δίοδο, όσο και στα πεζοδρόμια.

Με δεδομένο ότι η εικόνα θα περάσει από όλη την πόλη, το πιθανότερο είναι πως τις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε ένα οργασμό εργασιών στην πόλη, τουλάχιστον στα σημεία από όπου θα περάσει η εικόνα, στο δρόμο της για τον Καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα παραμείνει για σχεδόν μία εβδομάδα.

Να σημειωθεί πως γίνονται και άλλες εργασίες κατά την συγκεκριμένη διαδρομή, και συγκεκριμένα η αλλαγή των λαμπτήρων στην λεωφόρο Δημοκρατίας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Όλα αυτά δείχνουν πως η πόλη μας θα καλλωπιστεί για την υποδοχή της εικόνας, καλό θα ήταν όμως να υπάρξει μέριμνα για όλη την πόλη, όχι μόνο για τα σημεία που θα περάσει η εικόνα.

Και αυτό γιατί οι επισκέπτες της Κομοτηνής δεν είναι απαραίτητο πως θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή, ενώ ίσως, λέμε ίσως, αποφασίσουν να δουν κάτι παραπάνω από την Κομοτηνή από τον Καθεδρικό Ναό.

Άλλωστε η παρουσία της εικόνας αποτελεί ευκαιρία προβολής της πόλης μας, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι η πόλη θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και καθαρισμό συνεχώς, και να μην κάνουμε τους καθαρισμούς και τις επισκευές εξαιτίας ελεύσεως εικόνας, επετείους κ.ο.κ.

Και αυτός θα μπορούσε να έχει δίκιο, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, και μπορούμε και να ελπίζουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.