Αρχισαν τα καρφια στην Περιφερεια

Απαρατήρητα

Την ευκαιρία να αφήσει και ένα πάρθιο βέλος προς τον αντίπαλό του στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον κ. Τοψίδη, είχε ο Περιφερειάρχης την Τετάρτη, απαντώντας ερώτηση του περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Χρήστου Τρέλλη για τις καθυστερήσεις των παρεμβάσεων που γίνονται στον οδικό επαρχιακό άξονα Oρεστιάδας-Κυπρίνου.
 
Ο κ. Τρέλλης σημείωσε πως η παράκαμψη που έχει δοθεί αυτή τη στιγμή είναι επικίνδυνη και μεγάλη σε απόσταση, και το έργο καθυστερεί, ταλαιπωρώντας την περιοχή, για αυτό ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την Περιφέρεια για να ολοκληρωθεί το έργο.
 
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως το έργο εντάχθηκε το 2015 στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, και συμβασιοποιήθηκε το 2016, με την κατασκευή να ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2017, λόγω της καθυστέρησης έγκρισης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αποκεντρωμένη.
 
Σήμερα γνωρίζουν ότι δόθηκε παράταση μέχρι τις 12/4 και φοβάται πως οι εργασίες δεν γίνονται με τόσο γοργό ρυθμό, με τις καθυστερήσεις να οφείλονται στην πλευρά του κατασκευαστή.
 
Ερωτηθείς από κάποιους συμβούλους ποιος είναι ο κατασκευαστής, ο κ. Μέτιος απάντησε πως «ο ανάδοχος είναι ο κ. Πιατίδης, αλλά ο κατασκευαστής είναι ο κ. Τοψίδης».
 
Την επόμενη ημέρα ήρθε η απάντηση από την παράταξη του κ. Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση» η οποία σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως «παρά την προφανή έλλειψη σοβαρότητας στην απάντηση που παρείχε ο Περιφερειάρχης, οφείλουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε ότι ουδεμία επαγγελματική σχέση υπάρχει μεταξύ της υπεργολάβου εταιρείας που συμμετέχει στη κατασκευή του έργου στο οδικό δίκτυο “Ορεστιάδα – Βάλτος – Φυλάκιο” και του Υποψήφιου Περιφερειάρχη. Ο κ. Τοψίδης δεν είναι ιδιοκτήτης, δεν διοικεί και δεν ελέγχει καμία τεχνική εταιρεία. Γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί τόσο από τα δημόσια στοιχεία της εν λόγω εταιρείας, όσο και από μία έρευνα στο διαδίκτυο (businnessregistry.gr)».

Παράλληλα εξηγεί ότι «η Περιφέρεια, όσον αφορά στο συγκεκριμένο έργο, είναι συμβεβλημένη με έναν ανάδοχο. Ο οποίος μπορεί (είναι στην διακριτική του ευχέρεια) να συμβάλλεται με άλλες εταιρείες – υπεργολάβους. Έτσι, προφανώς, ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση, εργοδότρια (η Περιφέρεια ΑΜΘ) δηλαδή έχει νομικές σχέσεις με την ανάδοχο εταιρεία κι όχι με τις υπεργολάβους εταιρείες».
 
Η παράταξη ασκεί κριτική στον κ. Μέτιο υποστηρίζοντας πως «από την απάντηση καθίσταται προφανής η έλλειψη γνώσεων του Περιφερειάρχη, τόσο επί του πλαισίου που διέπει τα δημόσια έργα, όσο και ειδικά για το συγκεκριμένο έργο» για να τονίζει κλείνοντας ότι «εμείς θα επανέλθουμε σε περίπτωση που ο κ. Μέτιος εξακολουθήσει να υποστηρίζει ανακρίβειες, οι οποίες επιχειρούν να πλήξουν τον επικεφαλής της παράταξής μας ή ακόμη και για να παραθέσουμε στοιχεία για τις «επιδόσεις» του στον τομέα των δημοσίων έργων κατά τις ημέρες της θητείας του»… Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.