«Αποτυπωματα» κακοκαιριας

Απαρατήρητα

Στην τρίτη εβδομάδα κακοκαιρίας «μπήκαμε» χθες και μάλιστα με έντονη κακοκαιρία η οποία «μεταφράστηκε» ακόμα και σε χαλάζι.

Χαλάζι που μπορεί σε επίπεδο Ροδόπης να κράτησε λίγο χρονικά, ωστόσο σε άλλες περιοχές της ΠΑΜ-Θ, όπως η Καβάλα και συγκεκριμένα η Εγνατία Οδός στο ύψος της Καβάλας, ήταν ιδιαίτερα έντονο σε σημείο τέτοιο που να το «στρώσει» στην άκρη του οδοστρώματος και να δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Και αν το χαλάζι κράτησε λίγο και άφησε μικρό «αποτύπωμα» ως προς τις ζημιές που θα μπορούσε να προκαλέσει, η παρατεταμένη κακοκαιρία που αναμένεται να διαρκέσει και κατά την τρέχουσα εβδομάδα, έχει αφήσει το αποτύπωμά της στους επαγγελματίες της περιοχής, κυρίως σε όσους έχουν να κάνουν την εξυπηρέτηση πελατών σε συνθήκες «κανονικότητας» ως προς τις καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «πολύπαθη» εστίαση, εκπρόσωποι της οποίας και όχι μόνο, μας μετέφεραν την ανησυχία τους καθώς η βροχή λειτουργεί ανασταλτικά για τους πολίτες να επισκεφθούν τα καταστήματά τους.

Αν σκεφτεί δε κανείς ότι μπροστά μας έχουμε και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για το οποίο επίσης προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, η ανασφάλεια μάλλον αναμένεται να αυξηθεί, δεδομένου ότι ανέμεναν μία κάποια κίνηση παραπάνω.

Ας ευχηθούμε, καθότι τίποτα διαφορετικό δεν μπορούμε να κάνουμε ως προς τον καιρό, ότι οι πολίτες θα επιδείξουν μεγαλύτερη ανοχή και αυξημένα αντανακλαστικά στα καιρικά φαινόμενα, και ο καιρός με την σειρά του θα επιστρέψει ως «σύμμαχος» όλων το συντομότερο δυνατόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.