Αποσυρθηκε αλλα μπορει κανονικα να λαβει σταυρο

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών

Απορίες πολλές γέννησε η ανακοίνωση της αποχώρησης από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου μετά το σάλο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Απορίες που έχουν να κάνουν βεβαίως επί της διαδικασίας, αφού τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου έχουν ήδη τυπωθεί και αποσταλεί στα κέντρα, προκειμένου να παραληφθούν από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εκλογές, αφού οι συνδυασμοί και τα ψηφοδέλτια ανά εκλογική περιφέρεια είχαν ανακηρυχθεί.

Το όνομα λοιπόν του Γιώργου Κατρούγκαλου θα υπάρχει κανονικά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών και μάλιστα η τυχόν σταυροδοσία του δεν καθιστά άκυρο το ψηφοδέλτιο, αλλά θα ισχύει κανονικά.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή του πως η υποψηφιότητα του κ. Κατρούγκαλου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, «παραμένει σε ισχύ και η διαδικασία σταυροδοσίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής θα ακολουθηθεί κανονικά».

Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα καταστήσει το σύνολο του ψηφοδελτίου άκυρο, προσθέτει και υπενθυμίζει ότι οι εκλογείς ψηφίζουν αποκλειστικά με σταυρό (+) προτίμησης στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου.

Το ενδιαφέρον βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αν αυτή η ιδιότυπη απόσυρση συγκεντρώσει ικανό αριθμό σταυρών και αν σε περίπτωση δεύτερων εκλογών θα είναι ο κ. Κατρούγκαλος στη σχετική λίστα υποψηφίων και σε ποια θέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.