Απομακρυνονται τα συντριμμια του Antonov απο τους Αντιφιλιππους

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Η τελευταία σελίδα της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους Antonov, το βράδυ της 17ης Ιουλίου στους Αντιφιλίππους Καβάλας του δήμου Παγγαίου, γράφεται αυτές τις ημέρες με την απομάκρυνση των συντριμμιών του αεροσκάφους από το σημείο όπου κατέπεσε.

Η περιοχή παρέμενε αποκλεισμένη για περισσότερους από τέσσερις μήνες και όλο αυτό το διάστημα στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς εργάζονταν για τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που είχαν διασκορπιστεί μέσα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους.

Μετά από πολύμηνες ενέργειες και χάρη στις επίμονες προσπάθειες του προϊσταμένου του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβαλας, Σταύρου Κεβράκη, του επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων Χρήστου Κοτσάβδη, με τη συνεργασία του στρατού, της αστυνομίας και του δήμου Παγγαίου, ξεκίνησε η απομάκρυνση των μεγάλων τμημάτων του μοιραίου αεροσκάφους. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να αποδεσμευτεί πλήρως η περιοχή.

Στο σημείο της πρόσκρουσης ο δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως προτίθενται να ανεγείρουν μνημείο προκειμένου να τιμήσουν τον πιλότο και το επταμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, καθώς χάρη στην επιλογή και τους ελιγμούς τη μοιραία νύχτα κατάφεραν το αεροσκάφος να μην πέσει στην κατοικημένη περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.