Απολογισμος διακρισεων για το 3ο Γυμνασιο Κομοτηνης

Απαρατήρητα

Την υπερηφάνεια της εκπαιδευτικής οικογένειας του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής για τα βραβεία και τις διακρίσεις που πέτυχαν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, μετέφερε ο φιλόλογος του σχολείου κ. Ευάγγελος Λίτσος, σημειώνοντας πως αποτελεί ό,τι καλύτερο στο κλείσιμο μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Έτσι αναφέρει πως η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.)  ανακοίνωσε στον διαδικτυακό της τόπο τα αποτελέσματα του 17ου Παγκόσμιου Μαθητικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε: α) για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και β) για τη συμπλήρωση 40 χρόνων πολιτιστικής δράσης της Ένωσης, στον Βορειοελλαδικό, κυρίως, χώρο.

Στον παραπάνω διαγωνισμό διακρίθηκαν τρεις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής και συγκεκριμένα:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2ο Βραβείο διηγήματος: Ανευλαβή Ευσταθία, ψευδώνυμο: Η κόκκινη πένα. Τίτλος έργου: «Η εργασία μου, ο τόπος μου, η ιστορία μου».

3ο Βραβείο διηγήματος: Λουρμπάκη Κωνσταντίνα, ψευδώνυμο: Νάντια Ρόδη. Τίτλος έργου: «Για την Ελευθερία…».

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μαρία Στυλιανή Τερζίδη, ψευδώνυμο: Κρυφή Ηλιαχτίδα.

Τίτλος ποιήματος: «Η κλειδωμένη πόρτα που άνοιξε το 1821».

Επίσης ο μαθητής του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής στη Γ τάξη  Στάθης Εξάρχου  έχοντας ήδη πετύχει σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς «Θαλής» και «Αρχιμήδης», κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στους διακριθέντες της Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας «Αρχιμήδης» με Α βραβείο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Βαλκανική Ολυμπιάδα Νέων που θα διεξαχθεί διαδικτυακά 29 Ιουνίου με 4 Ιουλίου.

Τέλος, ο μαθητής της Α΄ τάξης  Κενανίδης  Γεράσιμος διακρίθηκε στον 3ο τοπικό Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων  «Πυθαγόρας», που διεξήχθη παράλληλα με τον μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.