Αποκριες με χριστουγεννιατικο στολισμο;

Φλεβάρης και στη θέση της παραμένει η σύνθεση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στο Πάρκο

Μπορεί η πόλη να ετοιμάζεται να διοργανώνει εκδηλώσεις για τις αποκριές, ωστόσο φαίνεται πως διατηρεί ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς με τα Χριστούγεννα. Δεν λέμε, και για εμάς είναι «συντριπτικό βίωμα» να ξεστολίζουμε το σπίτι μας, φροντίζουμε ωστόσο να το κάνουμε εγκαίρως, συμμορφούμενοι με την ροή του χρόνου, που μας διδάσκει πως κάθε γιορτή έχει και ένα τέλος.

Αν, κατ’ αναλογία, νοικοκύρης του δημόσιου χώρου της πόλης, είναι ο δήμος μας, τότε μάλλον θα πρέπει να εικάσουμε πως αρνείται σθεναρά να υποκύψει στην πραγματικότητα του χρόνου και να παραδεχθεί πως τα Χριστούγεννα πέρασαν. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε πως, καίτοι μπήκαμε ήδη στον Φεβρουάριο, η ευμεγέθης σύνθεση χριστουγεννιάτικών δέντρων που τοποθετείται κάθε χρόνο στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, στον χώρο των σιντριβανιών, παραμένει στη θέση της ακόμα και σήμερα; Και βέβαια, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, νομίζουμε πως η απομάκρυνση του εν λόγω «στολιδιού» δεν είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί να απομακρυνθεί. Για την ακρίβεια η αργοπορία της απομάκρυνσης του είναι ένα ιδιότυπο έθος που συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο. Καταλαβαίνουμε πως η απομάκρυνσή του, λόγω μεγέθους, απαιτεί μια παραπάνω προεργασία, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτή η προεργασία είναι τόσο χρονοβόρα…

Αυτό βέβαια δεν είναι το μόνο απομεινάρι στο πάρκο, αφού λίγο παραπάνω βρίσκεται εναποτεθειμένη και μια εξέδρα εκδηλώσεων.  Με δεδομένο ότι από τις «Περιπέτειες του Πινόκιο», έχει να πραγματοποιηθεί διοργάνωση στο Πάρκο, εικάζουμε ότι από τότε έχει παραμείνει εκεί η εξέδρα, εκτός και αν μεταφέρθηκε εκεί από άλλο μέρος προς «εναπόθεση».

Όπως και να έχει πάντως, είμαστε βέβαιοι πως δεν είναι μέρος αποθήκευσης εξέδρας το συγκεκριμένο.

Χαρμόσυνες οι γιορτές πάντα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν φεύγουν οι επισκέπτες, οι νοικοκύρηδες καλούνται να μαζέψουν το χάος που αφήνουν πίσω τους οι πρώτοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.