«Αποκαλυπτηρια» για το νεο βιβλιο του Σπυρου Κιοσσε

Μικρές ιστορίες για καθημερινούς ανθρώπους

«Τσιγάρο βαρ;» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Κιοσσέ που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Τα «αποκαλυπτήρια» του εξωφύλλου του έκανε ο ίδιος ο συγγραφέας στα social media ενώ η κυκλοφορία του προαναγγέλλεται και στον επίσημο ιστότοπο των εκδόσεων, ως ένα μυθιστόρημα με «μικρές ιστορίες για καθημερινούς ανθρώπους».

Ο Σπύρος Κιοσσές, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής θεωρίας της λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο Τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συγγραφική του διαδρομή αριθμεί σήμερα πέντε βιβλία, ενώ επιστημονικά, κριτικά και λογοτεχνικά δημοσιεύματά του έχουν φιλοξενηθεί στον περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μακρινές θείες, γειτόνισσες, πλανόδιοι πωλητές, περαστικοί, παιδιά, περιθωριακοί τύποι, αδέσποτα, δευτερεύοντες χαρακτήρες που αξιώνουν τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, όσο κρατάει κι η ανάγνωση των αφηγημάτων που απαρτίζουν τη συλλογή.

Μικροϊστορίες, δηλαδή «ιστορίες σύντομες σε έκταση» αλλά και «ιστορίες των μικρών αυτού του κόσμου». Που μ’ ένα τσιγάρο στο χέρι –έχεις τσιγάρο;– κάνουν ένα φευγαλέο πέρασμα από τη ζωή και την αντίληψη του αφηγητή.

Το νέο του μυθιστόρημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Μαρτίου του 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.