Απογοητευτικες εικονες στα μονοπατια πανω απο το Ιασμο

Την έλλειψη ατομικής ευθύνης και συλλογικής υπευθυνότητας σχολίασε ο Η. Μπούκας

Την ανάγκη να αποκτήσουν οι επόμενες γενιές ατομική ευθύνη και συλλογική υπευθυνότητα, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, τονίζει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλίας Μπούκας, με αφορμή την εικόνα που εμφανίζουν τα μονοπάτια πάνω από τον Ίασμο.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλά σημεία είναι γεμάτα σκουπίδια, με τον ίδιο να τονίζει πως «Αν η νεολαία που αράζει επάνω στη δεξαμενή είναι περήφανη με την εικόνα, τότε οκ ! Αν δεν είναι, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Με την ευκαιρία υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει η Κοινότητα προς την Δημοτική αρχή, για την έκδοση φυλλαδίου δωρεάν, για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου για την καθαριότητα.

Όλη η ανάρτηση του κ. Μπούκα έχει ως εξής:

«Αν κάτι θα μας μείνει από την ιστορία του ιού και ίσως αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές είναι οι έννοιες “ατομική ευθύνη και συλλογική υπευθυνότητα”, όχι μόνο στο θέμα της υγιεινής αλλά και γενικότερα.
Πώς συμπεριφερόμαστε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, στο σπίτι μας, στην εργασία μας, στο κοινωνικό μας περιβάλλον, ειδικότερα δε πώς πράττουμε όταν κανείς δε μας βλέπει ;

Παρακολουθώ πολλούς συμπολίτες μου να αναρτούν στο διαδίκτυο αποκρουστικές εικόνες από δημόσιους χώρους. Θέλω να ξέρουν ότι έχω πλήρη εικόνα και συμπάσχω.

Ποιος δεν θέλει να είναι όλα τακτοποιημένα, περιποιημένα, καθαρά και φωτισμένα ;
Αυτό όμως δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χτίζεται. Είναι θέμα παιδείας, τρόπου ζωής, αρχών και προτύπων.

Όσο δεν καλλιεργούμε στο σπίτι και στο σχολείο την “ατομική ευθύνη” θα είμαστε πάντα μίζεροι, γκρινιάρηδες και θα παρακαλάμε τις Αρχές να καθαρίσουν αυτά που εμείς βρομίζουμε συνειδητά.
Ας κάνουμε όλοι μας μια προσπάθεια .Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι.

Τώρα στο διαταύτα.

Πρώτες ημέρες του Ιουνίου και μαζί με το καλοκαίρι ξεκινούν και οι εξορμήσεις των περιπατητών στις ομορφιές της περιοχής μας στην οποία δεσπόζουν τα μονοπάτια των βουνών μας όπως αυτά της Ζωοδόχου Πηγής και του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο.

Η εικόνα που αντικρίζει ο κάθε επισκέπτης μας……τραγική.

Αν η νεολαία που αράζει επάνω στη δεξαμενή είναι περήφανη με την εικόνα του βίντεο, τότε οκ ! Αν δεν είναι, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Στο πλαίσιο λοιπόν της “Καμπάνιας Καθαριότητας”, πολύ πριν τον κορωνοϊό, επιμελήθηκα ένα τρίπτυχο έντυπο με κεντρικό σύνθημα “ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥ” και πρότεινα προς τη Δημοτική αρχή (με απόφαση της Κοινότητας Ιάσμου) να αποσταλεί σε όλα τα νοικοκυριά μέσω των λογαριασμών ύδρευσης.

Απώτερος σκοπός της κίνησης αυτής είναι να φτάσει στα χέρια των παιδιών καθώς αυτά ίσως τελικά δώσουν τη λύση σε ένα θέμα που τείνει να γίνει κοινωνικό φαινόμενο στον Ίασμο.

ΥΓ.
Θέλω να ευχαριστήσω το τυπογραφείο με έδρα την Κομοτηνή όπου έφτιαξα την μακέτα και προσφέρθηκε να εκτυπώσει 6000 τρίπτυχα σε χαρτί ιλουστρασιόν για λογαριασμό του Δήμου Ιάσμου, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Σημ.
Το πρότυπο έντυπο εκτυπωμένο καθώς και η ΔΩΡΕΑΝ προσφορά του Τυπογραφείου έχουν κοινοποιηθεί ήδη στη Δημοτική αρχή ενώ έχει σταλεί ηλεκτρονικά και στους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.