Αποχαιρετωντας το Mega-λο καναλι

Απαρατήρητα

Σ’ αυτή τη χώρα οδεύουμε τελευταία από αποχαιρετισμό σε αποχαιρετισμό. Πριν κάποια έτσι χρόνια αποχαιρετίσαμε το Alter, έπεσε μαύρο στις οθόνες της ΕΡΤ, η οποία  ευτυχώς, με όλα τα καλά και τα κακά της, επανήλθε στις οθόνες μας, και λίγες μέρες πριν έπεσε μαύρο και στο Μega, με το οποίο οι μεγαλύτεροι τον περισσότερο καιρό περάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια παρακολουθώντας εκπομπές πολιτικής ανάλυσης και δελτία ειδήσεων, εκτός των τελευταίων χρόνων όταν κι εκεί άρχισαν να συμβαίνουν εξόφθαλμα «χοντρά» πράγματα.
 
Με το  Mega περάσαμε όμως κι αρκετές από τις ώρες της σχόλης μας, με τις σειρές του που έφερναν τα πάνω κάτω και σφύριζαν διακριτικά στα χρηστά μας ήθη, από τους Απαράδεκτους μέχρι τα σήριαλ του Παπακαλιάτη με τα σύνθετα οικογενειακά ερωτικά γαϊτανάκια.
 
Το Mega έκλεισε λοιπόν όπως το Alter, η Ελευθεροτυπία,  ο Επενδυτής, και ένα σωρό άλλα μέσα που υπηρετούσαν τη δημοσιογραφία, τότε που αυτή ήταν επάγγελμα, θεωρούνταν επάγγελμα.
 
Αυτές βέβαια τις θέσεις εργασίας δεν τις «έκλαψε» κανείς και δεν νοιάστηκε κανείς για την τύχη των εργαζομένων, και των οικογενειών τους στην ανεργία και στη φτώχεια, στην πιο ήρεμη από το 2015 χώρα του κόσμου, όπου δεν κουνιέται φύλλο και φτερό για το ψωμάκι το δικό μας και του διπλανού, και η μόνη διαφυγή θεωρείται η καταφυγή στην πολιτική των σαλτιμπάγκων λαϊκιστών και της σωματικής ρώμης των κάθε είδους  φασιστοειδών.
 
Το Mega παρελθόν λοιπόν, νέοι  άνεργοι και σκληρές  οι δοκιμασίες για τις πληττόμενες οικογένειες.
 
Παρελθόν εν σιωπή… Ν.Β.
 
Υ.γ.: Στα περί  Mega και της συνεισφοράς του  έξοχο όμως  το δημοσιευόμενο ενταύθα κείμενο της δημοσιογράφου  Ρούλας Γεωργακοπούλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.