Αποχαιρετιστηριο στον Λυκειαρχη  Νικο Χατζοπουλο

Συνάδελφοι και συνεργάτες στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής αποχαιρετούν τον εκπαιδευτικό

Αγαπητέ Νίκο, Νίκο μας

Πολλοί από εμάς μόλις εσχάτως πληροφορηθήκαμε τα νέα για την υγεία σου. Ούτως ή άλλως είχαμε χάσει πια όλοι τις κοινωνικές μας επαφές λόγω πανδημίας και δυστυχώς τώρα που αρχίσαμε να ξανακερδίζουμε σιγά σιγά τον εαυτό μας, να βγαίνουμε και να ανταμώνουμε, εσύ δεν μπορείς να έρθεις στη συντροφιά μας.

Θα συζητάμε, όμως, πολύ για σένα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Για σένα, τον αεικίνητο πρωταγωνιστή του Πολυκλαδικού ή, αργότερα, 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, τον ακούραστο παντεπόπτη και προστάτη του, την πατρική φιγούρα για τους μαθητές του, τον εξαιρετικό συνεργάτη για τους εκπαιδευτικούς του, τον δημοκρατικό και δίκαιο άνθρωπο, τον αυστηρό και ταυτοχρόνως γενναιόδωρο, τον καλό δάσκαλο και ευαίσθητο φιλόλογο, τον μεθοδικό και οργανωτικό διευθυντή με το καινοτόμο πνεύμα και το όραμα για ένα σύγχρονο κι αειφόρο σχολείο που κοντά του έπαιρνε σάρκα και οστά. Θα συζητάμε, Νίκο, και για τη λάμψη που φώτιζε το πρόσωπό σου όταν μιλούσες για την Τασούλα σου, για τα κορίτσια σου και μετά για τα λατρεμένα σου εγγόνια.

Κουράστηκες, όμως, καλέ μας, τελευταία, κι ήρθε πια ο καιρός να ξεκουραστείς. Ένα μόνον υποψιαζόμαστε, για να πούμε την αλήθεια: μήπως κι ο παράδεισος έχει τις ελλείψεις του, τα προβλήματά του, ίσως και μια ανοργανωσιά. Είσαι ικανός να σηκώσεις τα μανίκια και πάλι, να ξεκινήσεις να δουλεύεις στους ρυθμούς που ξέρεις, να τον οργανώσεις κι αυτόν υποδειγματικά. Τυχεροί εμείς που θα ακολουθήσουμε, αφού για μια ακόμη φορά θα έχεις φροντίσει να μας εξασφαλίσεις το καλύτερο.

Καλό σου ταξίδι, καλή μας αντάμωση, δεν φεύγεις, να ξέρεις, ποτέ από κοντά μας.

Παλιοί συνάδελφοι και συνεργάτες από το 3ο Λύκειο Κομοτηνής

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.