Αποχαιρετισμος στον Παλαιολογο (Λοη) Παναγοπουλο

Αποχαιρετήσαμε το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021 τον Λόη Παναγόπουλο.

Η Κομοτηνή αποχαιρέτησε ένα άξιο μέλος της πόλης. Στην Κομοτηνή γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο, εργάσθηκε, έκανε την οικογένειά του και από την Κομοτηνή έφυγε.

Η οικογένεια, η Ντόρα, τα παιδιά, τα εγγόνια, αποχαιρέτησαν τον αρχηγό. Τους αφιέρωσε όλη του τη ζωή, ως πρότυπου οικογενειάρχη που ήταν.

Εμείς οι στενοί του φίλοι και συμμαθητές του από το Γυμνάσιο Αρρένων Κομοτηνής αποχαιρετήσαμε τον πρώτο μαθητή της τάξης μας, τον αριστούχο μας, τον απουσιολόγο μας, τον σημαιοφόρο μας στις παρελάσεις μας. Πάνω από όλα όμως αποχαιρετήσαμε τον Λόη, που ήταν ακλόνητος φίλος επί 70 χρόνια.

Μαζί πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, στο Γυμνάσιο, στο Πανεπιστήμιο, στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία μέχρι τη συνταξιοδότηση μας, με όλες τις προσπάθειες, τις αγωνίες και τις φιλοδοξίες που αυτά απαιτούν.

Γόνος ενός ανώτατου κρατικού λειτουργού από την Πελοπόννησο, ο οποίος ήταν υπόδειγμα ηθικής και μιάς όμορφης και καλόκαρδης Αρμένισας, ο Λόης πήρε και από τους δύο την καλοσύνη και την αφοσίωση στο καθήκον.

Ευθύς και ακέραιος χαρακτήρας, σθεναρός υποστηρικτής των θέσεών του, οπαδός της έρευνας, της αμφισβήτησης, της ερώτησης «γιατί». Προσπαθούσε να πάει στο βάθος κάθε θέματος που συζητούσε. Παράδειγμα δημοκρατικού πολίτη. Λάτρης του τόπου του, που ποτέ δεν αποχωρίστηκε.

Άτομο με μεγάλες ικανότητες, τις οποίες ανέπτυσσε όταν του δινόταν η ευκαιρία. Σεμνός όμως χωρίς διάθεση προβολής. Μέγας δεξιοτέχνης. Λεπτολόγος στις κινήσεις. Δεν είναι τυχαίο το ότι ασχολήθηκε επιτυχώς με την οφθαλμιατρική. Μπορούσε να ζωγραφίσει ένα πρόσωπο σε μια επιφάνεια μόλις ενός τετραγωνικού εκατοστού αλλά επιπλέον είχε και τις γνώσεις και την δυνατότητα να σχεδιάσει και να κτίσει ένα σπίτι.

Αυτό τον άνδρα αποχαιρετήσαμε. Μεγάλος ο πόνος από την απώλειά του. Μας μένουν μόνον οι αμέτρητες αναμνήσεις από τα τόσα χρόνια της κοινής μας πορείας.

Οι στενοί φίλοι και συμμαθητές του

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.