Αποχαιρετα την Ξανθιωτισσα WOLF ο Ελληνικος Ερυθρος Σταυρος

Για 12 συναπτά έτη, με έδρα την Ξάνθη, υπηρέτησε ακατάπαυστα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Θλίψη στην οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα στους Χειριστές – Φροντιστές -Εκπαιδευτές και ανιχνευτές Σκύλων Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και την επίλεκτη ομάδα Κ9, σκόρπισε η είδηση θανάτου της «WOLF».
 
Ήταν ένας εκπαιδευμένος Γερμανικός Ποιμενικός (θηλυκό), με έδρα το Νομό Ξάνθης και ειδικότητα “Σκύλου Έρευνας Αγνοουμένων”’, που για 12 συναπτά έτη υπηρετούσε ακατάπαυστα στο πλευρό των Χειριστών και Εκπαιδευτών της, Τζαν Μεμέτ Αλή, Διασώστη – Εκπαιδευτή Κ9, και Ζεκή Μεμέτ Αλή, Διασώστη, Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών Κ9.
 
Η δράση και εκπαίδευση της «WOLF», δεν περιοριζόταν μόνο στο Νομό της Ξάνθης, αλλά ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, είχε συμμετάσχει σε διάφορες Πανελλήνιες Εκπαιδεύσεις από το 2008 έως και το 2017, σε συνεργασία με διάφορους Εθνικούς
Συλλόγους (π.χ. Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός) του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.
 
Είχε αποκτήσει μαζί με τον Χειριστή της, πιστοποίηση Επιχειρησιακής Ικανότητας Κυνοφιλικής Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης με ειδικότητα “Κυνοφιλικής Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης” και πιστοποίηση Επιχειρησιακής Ικανότητας Σκύλου Έρευνας και Διάσωσης, με ειδικότητα “Σκύλου Έρευνας Αγνοουμένων”.
 
Επιπλέον, είχε συμβάλει σε αμέτρητες επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης Αγνοουμένων στην Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο, σε συνεργασία με τους Κρατικούς Φορείς (Ελληνική Αστυνομία, Ελληνικός Στρατός, Πυροσβεστικό Σώμα – Ε.Μ.Α.Κ.) αλλά και ως αυτόνομη Ομάδα Κ9, σε διάφορες αποστολές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Τέλος, στις δραστηριότητές της έχουν καταγραφεί διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές και διάφορες εκθέσεις – παρουσιάσεις στην Αθήνα, με κυρίαρχο στόχο, την ενημέρωση του κοινού, για τον ρόλο της Κυνοφιλικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Ε.Ε.Σ.
 
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος του τμήματος Σαμαρειτών στη Ροδόπη κ. Ιμανιμίδης σημειώνει πως η απώλεια φέρνει ιδιαίτερη θλίψη και στο ΠΤ Κομοτηνής διότι σαν αδελφά τμήματα είχαν τη χαρά να επιχειρήσουν μαζί με τη WOLF σε αρκετές εκπαιδεύσεις και αποστολές με τελευταία αποστολή την ανεύρεση της άτυχης Βρετανίδας όπου ο KURT η WOLF και ο FELDSHER επιχείρησαν στο ίδιο πεδίο. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.