Απο τις Σερρες στη Ροδοπη για το Οχυρο Νυμφαιας

Στα «άδυτα» του Οχυρού ξεναγήθηκε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη με έδρα το Νέο Πετρίτσι Σερρών, βρέθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στη Κομοτηνή και συγκεκριμένα στο Οχυρό Νυμφαία, προκειμένου να παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, για όλους τους Πεσόντες από το 1940 έως και σήμερα στην περιοχή της ζώνης ευθύνης της 29 Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού.
 

Κατόπιν, ακολούθησε σύντομη ενημέρωση στον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και τον Σεβασμιώτατο για τις δράσεις του Συνδέσμου από τον Γραμματέα, καθώς και τους προσφέρθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες.
 
Έπειτα, τα μέλη του ΔΣ περιηγήθηκαν στα «άδυτα» του Οχυρού Νυμφαίας για περίπου 3 ώρες, συλλέγοντας σπουδαίες πληροφορίες αλλά και τεχνογνωσία για την «Μάχη των Οχυρών».
 

«Θερμά συγχαρητήρια στη τωρινή Διοίκηση, για την άριστη κατάσταση που βρίσκεται το Οχυρό, εντός και εκτός έργου και αυτό είναι πολύ σημαντικό και μαρτυράει τη μέριμνα και τη διατήρηση του χώρου και της Ιστορίας. Ευχαριστούμε πολύ, τον Διοικητή της 29 Μ/Π ΤΑΞ και τον Διοικητή του 511 M/Π TΠ αντίστοιχα, καθώς και τον Αρχιφύλακα του Φυλακίου ΕΦ Νυμφαίας για τη θερμή φιλοξενία και την έγκριση στο αίτημα του Συνδέσμου, να επισκεφτεί τα άδυτα του Οχυρού» αναφέρει σε σχετικό του μήνυμα ο Σύνδεσμος.X.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.