Απο την ομορφια στην «ασχημια» του κοσμου… μια φωτογραφια διαφορα

Απαρατήρητα

Ένα από τα πολυδιαβασμένα θέματα του Σαββατοκύριακου που μας πέρασε στην ηλεκτρονική έκδοση του «ΠτΘ» αφορούσε στις πανέμορφες μικρές αλεπούδες που έκαναν την εμφάνισή τους στο Πάρκο του φορέα διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου.

Από τα πολυδιαβασμένα και με σχόλια που εξυμνούσαν την ομορφιά των αλεπούδων.

Και μαζί με τους αναγνώστες μας και εμείς. Εικόνες όμως που αντικαταστάθηκαν το πρωί της Δευτέρας από τις εικόνες που φιλοξενούνται στο σχόλιο αυτό και δείχνουν, εν μέρει, το ίδιο ζώο, μια πανέμορφη αλεπού αλλά νεκρή χτυπημένη στον δρόμο από διερχόμενο όχημα.

Την «συναντήσαμε» στον δρόμο από Ίμερο προς τον οικισμό του Προφήτη Ηλία, για να ακολουθήσει όμως και η εικόνα του ασβού –δεν είμαστε σίγουροι- στην είσοδο της Ξυλαγανής έμπροσθεν του μνημείου των πεσόντων, με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Αμφότερα τα περιστατικά με διαφορά ούτε 20 λεπτών μεταξύ τους και δυστυχώς σε συνέχεια μιας αντίστοιχης εικόνας, μιας νεκρής αλεπούς, την περασμένη Παρασκευή, και μάλιστα στην Κομοτηνή, πίσω από το Πανθρακικό Στάδιο.

Πέραν της αδιαφορίας μερίδας οδηγών που μπροστά στα μάτια μας συνέχιζαν να διέρχονται με τα οχήματά τους πάνω από τα εικονιζόμενα νεκρά ζώα, αν μη τι άλλο ο αριθμός των περιστατικών που μετρήσαμε εμείς μόνο, και άλλα πόσα θα υπάρχουν, είναι ανησυχητικός.

Ζήτημα παιδείας για την απουσία της οποίας βεβαίως έχουμε πειστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν σταματά ποτέ να μας εντυπωσιάζει αρνητικά. Κρίμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.