Απο τη Χιο «ταξιδευουν»… ποιητικα φτερουγισματα

Απαρατήρητα

Τα κρούσματα δυστυχώς εξαπλώνονται, ο ιός εξαπλώνεται, η ζωής όμως; Συνεχίζει να «εξαπλώνεται» και αυτή και ευτυχώς μαζί της και οι ευχάριστες ειδήσεις. Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε για τη δράση μίας πρωτότυπης ομάδας στη Χίο, ενός νησιού με μεγάλη παράδοση στα γράμματα, παράδοση την οποία ενισχύουν και επαυξάνουν με τις πρωτοβουλίες τους οι κάτοικοί τους μέσω της αγάπης τους για την ποίηση και τα ποιητικά «παιχνιδίσματα». Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην κυκλοφορία του τρίτου τεύχους του ποιητικού περιοδικού «Σείστρο – συν-φωνία φίλων της ποίησης στη Χίο», από τις εκδόσεις «Άλφα Πι» και σε επιμέλεια του Γιάννη Βούλγαρη. Το περιοδικό αυτό πρόκειται για μία ποιητική απόπειρα της Ομάδας Φίλων της Ποίησης στη Χίο, η οποία αποφάσισε να ξεκινήσει το εκδοτικό της ταξίδι στις αρχές του 2020.
 
Να σημειωθεί πως το περιοδικό διανέμεται δωρεάν και την ποιητική τους συμβολή σε αυτό καταθέτουν οι εξής ποιητές: Κώστας Αμπανούδης, Αργυρώ Αξιώτη, Σταματία Γεωργούλη, Άγγελος Ερατεινός, Μαρουκλιώ Ζαννίκου, Κώστας Ζαφείρης, Μαρία Θωμάδη, Μαρία Κλειδά, Αντώνης Λάρδας, Μιχάλης Μελαχροινούδης, Μαρία Μπριλή-Καλουτά, Βασίλης Παχουνδάκης, Δήμητρα Σκανδάλη, Αγγελική Σούτου, Τηλέμαχος Τσαρδάκας, Μαριάννα Τσούχλη, Άννα Φιλίππου, Αχιλλέας Φιστουρής και Αργυρώ Ψώρα-Θεοδωράτου.
 
Ποια είναι όμως αυτή η Ομάδα Φίλων της Ποίησης; Όπως μας πληροφορεί το σχετικό σημείωμα στο οπισθόφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού, πρόκειται για «Μια ομάδα στη Χίο, ταξιδευτές στο πέλαγο της ποίησης [που] αποφάσισε να εκδώσει ετούτο το αναλόγιο. Η συλλογική αυτή προσπάθεια γίνεται γιατί είναι ολοφάνερη η απουσία, άμεσης, διαρκούς και πλατιάς επικοινωνίας των συμπολιτών μας με αυτήν την τέχνη. Κι ακόμη γιατί εκτός από τις ατομικές παρουσίες στον χώρο της ποιητικής δημιουργίας λείπει η δύναμη του εμείς, που όπως είναι γνωστό πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητα κάθε δράσης.
 
Έτσι η ποίηση θα φτερουγίσει σαν φιλικός ψίθυρος από χέρι σε χέρι, από καρδιά σε καρδιά και φιλοδοξεί να μεταδώσει τον αέρα ευαισθησίας, ευθύνης, αξιοπρέπειας, προβληματισμού και στοχασμού στον κάθε αναγνώστη. Η ομάδα καλεί κάθε δημιουργό που ζει και νιώθει τη χαρμολύπη της ποίησης να πάρει μέρος σ’ αυτήν την απόπειρα».
 
Πόσο υπέροχη και θαυμαστή αυτή η προσπάθεια «εξάπλωσης» της ποιητικής αγάπης! Εύγε σε όλους τους συντελεστές! N.M.
 
—Το τρίτο τεύχος του περιοδικού «Σείστρο» διανέμεται από το Βιβλιοπωλείο Πάπυρος (Απλωταριάς 42) στη Χίο, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.