Απαραιτητο να επεκταθουν σε ολο το ΔΠΘ οι Ανοικτες Ημερες Γνωριμιας

Ενισχύουν την εξωστρέφεια των Τμημάτων και βοηθούν να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι ακαδημαϊκές τους δυνατότητες

Μεγάλη επιτυχία είχαν, τουλάχιστον σύμφωνα με τους διοργανωτές τους, οι Ανοικτές Ημέρες Γνωριμίας «Open Days 2024» στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, με μαθήτριες και μαθητές λυκείων της περιοχής να επισκέπτονται το Τμήμα, να ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια, και να ενημερώνονται για το Πρόγραμμα Σπουδών, με ξεναγούς τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ, Καθηγητής Σπύρο Γαλατσίδα, τον Πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Καθηγητής Θανάση Κυμπάρη, αλλά και στελέχη και φοιτητές του Τμήματος.

Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια, που αφενός ενισχύει την εξωστρέφεια του Τμήματος, αλλά και πολλές φορές βοηθά οι δράσεις του αλλά και οι ακαδημαϊκές του δυνατότητες να γίνουν ευρύτερα γνωστές.

Άλλωστε μέσα από αυτές τις δράσεις, γίνονται καλύτερα και τα ίδια τα Τμήματα, μιας και πολλές φορές τους βοηθά να ξεκαθαρίσουν πως θα μεταδώσουν τα στοιχεία του Τμήματος στους μαθητές που αύριο μπορεί να αποφασίσουν να είναι φοιτητές τους.

Καλό θα ήταν μάλιστα ανάλογες δράσεις να γίνονται σε όλες τις σχολές του ΔΠΘ, όχι αποσπασματικά, αλλά οργανωμένα, ακόμα και εξ αποστάσεως, ώστε να φανεί το έργο των τμημάτων του, και γιατί θα πρέπει να έρθουν οι φοιτητές σε αυτά, πέρα από τον τίτλο του πτυχίου.

Και μπορεί στην Κομοτηνή να μην έχουμε τις ιδανικότερες υποδομές για κάποια από τα Τμήματα, (ακόμα) ή και τις παράλληλες δομές, όμως αυτό δεν θα έπρεπε να μας φοβίζει από άποψη ακαδημαϊκότητας. Άλλωστε επανειλημμένως τονίστηκε το προηγούμενο διάστημα η σημαντική ακαδημαϊκή δραστηριότητα των τμημάτων της πόλης, και μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει και μια διαφήμιση για αυτά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.