Απαγορευσαν τον γυμνισμο στον καταρρακτη της Μεσοροπης Παγγαιου

Απαρατήρητα

Απαγορευτικές Πινακίδες που θα τονίζουν πως απαγορεύεται ο γυμνισμός, αλλά και το άναμμα φωτιάς στην περιοχή «Νύμβριος» του οικισμού της Μεσορόπης, θα τοποθετήσει ο Δήμος Παγγαίου, γιατί το 2020 δεν θέλει να φύγει χωρίς να συνεχίσει να δίνει περίεργα μέχρι το τέλος.

Θα αναρωτηθείτε τώρα, κανονικά ο γυμνισμός δεν απαγορεύεται σχεδόν παντού; Φέτος το καλοκαίρι φαίνεται πως πολλοί επισκέπτες, κυρίως ξένοι, βρέθηκαν στην μικρή λίμνη κοντά στον οικισμό, όπου ένας μικρός καταρράκτης δημιουργεί ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο.

Σύμφωνα όμως με την κοινότητα Μεσορόπης, οι επισκέπτες αισθάνθηκαν λίγο παραπάνω κοντά στη φύση από ό,τι περίμεναν, και αρκετοί έμπαιναν γυμνοί στη λίμνη, για να κάνουν μπάνιο, ενώ άναβαν και φωτιές στις όχθες της, γιατί προφανώς από το πολύ κολύμπι, τους άνοιγε και η όρεξη, και έψηναν εκεί.

Για αυτό και ο οικισμός αποφάσισε, κάτι που ενέκρινε και ο Δήμος, να τοποθετήσουν πινακίδες στις οποίες θα αναγράφεται, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Ο ΓΥΜΝΙΣΜΟΣ» και «ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΦΩΤΙΑΣ», τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά, στην θέση «ΝΥΜΒΡΙΟΣ», διότι «παρατηρήθηκε, για πρώτη φορά, έντονη επισκεψιμότητα από ξένους, οι οποίοι κάνουν γυμνισμό και ανάβουν φωτιά για ψήσιμο» όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Πάντως πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πώς θα εφαρμόζεται αυτή η απαγόρευση. Θα τους προειδοποιούν από πριν, ή θα περιμένουν να μπουν μέσα στη λίμνη και μετά θα τους παίρνουν τα ρούχα. Και κάτι άλλο: αν φέρεις μαζί σου μαγιό, μπορείς να κολυμπήσεις ελεύθερα; Αυτές είναι μικρές απορίες που έχουμε, και ελπίζουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία, αυτό το καλοκαίρι, να επισκεφτούμε από κοντά τη λίμνη, για να δούμε τι είναι αυτό που εμπνέει τόσο πολύ τους επισκέπτες της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.