«Αντιστροφη μετρηση»

Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής

Μία συζήτηση για την κλιματική αλλαγή που ολοένα και περισσότερο κάνει εμφανέστερες τις επιπτώσεις της σε όλον τον κόσμο και μάλιστα παρουσία των αρμοδίων για την ανάληψη συλλογικών πρωτοβουλίων προς την κατεύθυνση της αντιστροφής αυτών θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο,  24 Οκτωβρίου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής.

Πρόκειται όπως γίνεται αντιληπτό και από την αφίσα της εκδήλωσης με τίτλο «Αντίστροφη Μέτρηση» για μια πρωτοβουλία της οργάνωσης grO2be, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, του Δήμου Κομοτηνής και της System & G, που υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Exagono την ΚοινΣεΠ «Θράκης Κίνητρο» και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Αλέξης, Γάλλος μηχανικός τροφίμων που βρίσκεται αυτό το διάστημα στην περιοχή μας και προ ημερών ο «ΠτΘ» κοινοποίησε ερωτηματολόγιο του στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει για την κλιματική αλλαγή και το αποτύπωμά της στην πόλη μας.

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο της εκδήλωσης κατά την δική μας τουλάχιστον άποψη είναι ότι τις απόψεις τους αναμένεται να μοιραστούν ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο τοποτηρητής. Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ και ο αναπληρωτής του Μητροπολίτη των ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Χοβανές Σαγντετσιάν.

Αν μη τι άλλο μια ομάδα ανθρώπων που καλούνται να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον όλων μας και να τις υλοποιήσουν προς το συμφέρον όλων επίσης. Μια ομάδα ανθρώπων που οφείλουν να έχουν θέση και για τέτοια «παγκόσμια» ζητήματα που μπορεί να θεωρούμε ότι δεν μας αφορούν κι όμως μας αφορούν περισσότερο από πολλά, καθότι η κλιματική αλλαγή συντελείται ήδη, είμαστε και θα είμαστε όλοι μάρτυρες των αποτυπωμάτων αυτής στο κοντινό αλλά και μακρινό μέλλον.

Αναμένουμε λοιπόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.