Αντισταση ποιοτητας σε καθε τομεα της ζωης

Επιστρέψαμε και εμείς, στις θέσεις μας, αλλά και στη θέση που μας έχετε τάξει ο καθένας από εσάς για την καθημερινή σας ενημέρωση. Μετά από μία παύση λίγων μόλις εικοσιτετραώρων, που κάθε άλλο παρά ως παύση μπορεί να λογιστεί, μιας και τα ρεπορτάζ «έτρεχαν» και μαζί τους κι εμείς αντίστοιχα, ως οφείλαμε.
 
Μια παύση ωστόσο, από τα καθημερινά γραφόμενα, απαραίτητη ανάσα και δι’ ημάς που χειριζόμαστε τον λόγο, ούτως ώστε παίρνοντας τις όποιες αποστάσεις μας από αυτόν, να επιστρέψουμε πρωτίστως έχοντας κάνει τον δικό μας προσωπικό απολογισμό της χρονιάς που αποχαιρετήσαμε, την απαραίτητη δική μας αυτοκριτική για να μείνουμε αλλά και να μας «κρατήσετε» στον βασικό μας σκοπό, ήτοι την ενημέρωση. Στο πλαίσιο της αυτοκριτικής που οφείλουμε όλοι, και συνολικά ως λαός, να κάνουμε για να σταθούμε όρθιοι και να εξελιχθούμε, όπως το έθεσε απλά, και πολύ στοχευμένα στην εκπληκτική, κατά την άποψή μου, συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Της αυτοκριτικής σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στο κομμάτι εκείνο της συμβολής κάθε ενός εξ ημών στη σημερινή κατάσταση.
 
«[…]σε όλη αυτή την περιπέτεια, βεβαίως μπορεί να μην είναι ακριβές εκείνο το οποίο έχει λεχθεί κατά καιρούς ότι «όλοι τα φάγαμε», αλλά έχει ένα στοιχείο αλήθειας ότι όλοι έχουμε, λίγο, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, με το δαχτυλάκι μας, πάρει κάτι από το μέλι αυτό. Δηλαδή, σε μια εποχή που μας έδιναν οι Ευρωπαίοι τόσα χρήματα για να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη των υποδομών, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο τάδε που είχε δέκα πρόβατα, έπρεπε να τα δηλώσει εκατό, για να έχει μεγαλύτερες αποδοχές. Αυτός δεν είναι ο επίσημος, δεν είναι ο πολιτικός, είναι ο απλός λαός. Αλλά και ο απλός λαός έκανε τέτοιες ζαβολιές, έτσι; Ή εκείνοι οι οποίοι έπαιρναν επιδόματα, δήλωναν τυφλοί, ενώ δεν ήταν τυφλοί, ή κωφοί και δεν ήταν κωφοί. Εχουμε μέρος ευθύνης, λίγο ή πολύ, πάρα πολλοί άνθρωποι, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν ευθύνη, δεν τίθεται ζήτημα. Αλλά γενικά μιλώντας, πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε ευθύνη[…]» ανέφερε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο της συνέντευξης για να καταλήξει  λέγοντας πως «η αλήθεια, η αγάπη και το κάλλος» είναι μία ολόκληρη παράδοση της Ελλάδας που, με χίλιους τρόπους, θα πρέπει να ξαναζωντανέψουμε και πάλι σε όλους τους τομείς.
 
Με δύο στόχους- προτάσεις για την επόμενη μέρα, τον επόμενο χρόνο, στόχους ζωής και συγχρόνως προσωπικές ευχές, «Αντίσταση στην παρακμή» και «Αντίσταση ποιότητος στον τομέα που βρίσκεσαι».
 
Αυτά τα όσα απλά, και κυρίως δωρεάν αγαθά, που ωστόσο τόσο πολύ παραμελήσαμε!
 
Με την ευχή η αντίσταση αυτή, κυρίως  αυτή της ποιότητας, σε κάθε τομέα της ζωής μας για όλους, ευχόμαστε Καλή Χρονιά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.