Αντιο γιορτες

«Αποκαθηλώθηκαν» το Δέντρο και η Μπάλα του Δήμου Κομοτηνής

Με την αργία των Φώτων έκλεισαν οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές, αφήνοντάς μας με τη μελαγχολία των μεθεόρτιων, που ενισχύεται και από το κύμα ψύχους το οποίο κρατά τους περισσότερους περιορισμένους στις ελάχιστες δυνατές εξόδους από το σπίτι.
 
Παρόλο που οι γιορτές για τους μαθητές των σχολείων φαίνεται να κρατούν λίγο ακόμη λόγω του κρύου και της κακοκαιρίας, οι υπόλοιποι πρέπει να αναζητήσουν λίγη χαρά σε μια μουντή πόλη, που γίνεται ακόμα πιο γκρίζα χωρίς τους στολισμούς της, που σιγά σιγά απομακρύνονται.
 
Από τους πρώτους στολισμούς που «αποκαθηλώθηκαν» ήταν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και η Μπάλα στο Ηρώο, που έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην πόλη, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον, αλλά βοήθησαν και τους δημοσιογράφους, μιας και οι αβαρίες που συνέβησαν, περισσότερο στην μπάλα και λιγότερο στο δέντρο, έδιναν ύλη σε μια παραδοσιακά «αργή» περίοδο για τα μέσα.
 
Το μόνο που απομένει να  θυμίζει λοιπόν αυτούς τους στολισμούς είναι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που έχουν απομείνει στο χώρο του Ηρώου, και η ανάμνηση της εορταστικής περιόδου, που θα χρειαστεί να μας κρατήσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, που είναι η επόμενη αργία, της Καθαράς Δευτέρας.
 
Βέβαια δεν απομακρύνθηκαν όλα τα στολίδια των Χριστουγέννων ακόμα, αλλά τις επόμενες μέρες, και καιρού επιτρέποντος, αναμένεται και όσα έχουν απομείνει να χαθούν και αυτά από την πόλη, μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα φυσικά! Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.