Αντικατασταθηκε ο φωτισμος στον κεντρικο δρομο των Προσκυνητων

Απαρατήρητα

Ολοκληρώθηκε χθες η αντικατάσταση του φωτισμού στο κεντρικό οδικό δίκτυο του οικισμού των Προσκυνητών τόσο προς την κατεύθυνση της παραλίας όσο και προς την κατεύθυνση της Μαρώνειας. Όπως έγινε γνωστό, οι λάμπες των 8,5 watt αντικαταστάθηκαν με led λάμπες των  30 watt δίνοντας μια αισθητά διαφορετική εικόνα.
Βέβαια ο λόγος για την αντικατάσταση δεν ήταν αισθητικός αλλά έχει να κάνει με την εγκληματική οδηγική συμπεριφορά πολλών διερχόμενων οδηγών που, βοηθούσης της μορφολογίας του δρόμου, ξεπερνούν κατά πολύ το ανώτατο όριο ταχύτητας, με τους κατοίκους να εκφράζουν φόβους για πρόκληση ατυχημάτων.

«Κατανοώντας την αγωνία μας η δημοτική αρχή με προσωπικό ενδιαφέρον του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Καρύδη ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για αυτή την αντικατάσταση ως ένα βήμα πρόληψης», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι η ενίσχυση του φωτισμού στον εν λόγω δρόμο είναι μία από τις προτάσεις που κατέθεσαν για την αποτροπή αυτής της κατάστασης με τις υπόλοιπες να είναι-σε συνεργασίες με την τροχαία και την περιφέρεια-  η τοποθέτηση κάμερας ελέγχου ταχύτητας, η τοποθέτηση προειδοποιητικών πορτοκαλί φαναριών κατά τις εισόδους του δρόμου, η τοποθέτηση κάγκελου με προδιαγραφές ασφαλείας στην πλατεία. Ε.Γ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.