Ανθρακες ο θησαυρος της απαλλαγης απο τα διοδια;

Νέες αλλαγές φαίνεται ότι θα έρθουν στην υπουργική απόφαση για την απαλλαγή των διοδίων της Εγνατίας για τους κατοίκους των περιοχών που γειτνιάζουν με αυτές, μιας και φαίνεται ότι οι αντιδράσεις από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ και θεσμών άλλαξαν τα δεδομένα.
 
Όπως είναι γνωστό, με την απόφαση απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων από όλη την Εγνατία και τις καθέτους της οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας. Επίσης, οι μόνιμοι κάτοικοι ή ιδιοκτήτες επαγγελματικής εγκατάστασης εκτεταμένων περί την Εγνατία περιοχών, μεταξύ των οποίων και της Ροδόπης για τα διόδια Μέστης και Ιάσμου.
 
Είναι μια απόφαση που επηρεάζει τα έσοδα ενός έργου το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ελήφθη ερήμην του ΤΑΙΠΕΔ και του υπουργείου Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι θεσμοί απαίτησαν αλλαγές, ο κ. Σπίρτζης αρνήθηκε αρχικά και ο κ. Τσακαλώτος του είπε ότι μπορεί να πάει στο Χίλτον και να διαπραγματευτεί αυτοπροσώπως ό,τι θέλει με τους επικεφαλής της τρόικας. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης είναι ότι θα φέρει μια νέα υπουργική απόφαση που θα περιορίζει δραστικά τις απαλλαγές και τις εκπτώσεις (σε ανέργους, ΑμεΑ, κατοίκους όμορων δήμων, όχι όμως και για επιχειρήσεις).
 
Τι μορφή θα πάρει η απόφαση, και πότε θα εκδοθεί, παραμένει άγνωστο, αλλά θα είναι ουσιαστικά κενό γράμμα, μιας και η επίμαχη ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα εγγράφονται οι κάτοικοι για την απαλλαγή, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υφίσταται, μία εβδομάδα πριν την έναρξη λειτουργίας των διοδίων της Μέστης.Κ.Μ.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.