Αντεχουν ακομα τα δενδρακια αλλα θελουν παντα περιποιηση

Απαρατήρητα

Πριν από λίγους μήνες, ο Δήμος Κομοτηνής είχε προχωρήσει σε φυτεύσεις καλλωπιστικών  δέντρων και θάμνων στους κεντρικούς δρόμους της Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων και στα σημεία του ποδηλατόδρομου, όπου υπήρχαν άδειοι χώροι για αυτά.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που φυτεύονται δέντρα στους χώρους αυτούς, αλλά ενώ κάποια έχουν μεγαλώσει, δυστυχώς πολλά δεν «έπιασαν», για αυτό και έγινε η επαναφύτευση.

Σκοπός είναι οι φυτεύσεις αυτές να δώσουν χρώμα στην πόλη, και σε κάποιες περιπτώσεις, το κάνουν. Βέβαια ο Δήμος είχε προτρέψει τους δημότες να «υιοθετήσουν» τα δέντρα, και να τα φροντίζουν παράλληλα με την υπηρεσία καθαριότητας, αν και η αλήθεια είναι πως από τότε που φυτεύτηκαν, μέχρι και πριν περίπου ένα μήνα, τουλάχιστον για το πότισμά τους φρόντισε απλόχερα ο καιρός.

Τα περισσότερα δέντρα που φυτεύτηκαν πάντως, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται, (μαζί με μια γενναιόδωρη ενίσχυση από χόρτα) παρόλο που κάποια δεν φαίνεται να αναπτύσσονται τόσο καλά. Με την έντονη ζέστη αυτό το διάστημα, δεν είναι περίεργο, αλλά περιμένουμε να δούμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.