Ανταλλαγη μηνυσεων απο περιφερειακους συμβουλους ελεω… αλληλογραφιας

Με αφορμή τη συζήτηση για το γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού

Στα δικαστήρια θα καταλήξει η αντιπαράθεση που ξεκίνησε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συζήτηση περιβαλλοντικής Μελέτης για την ανόρυξη δύο γεωθερμικών γεωτρήσεων έρευνας – παραγωγής σε τμήμα του γεωθερμικού πεδίου Ερατεινού στο Δήμο Νέστου.

Τότε είχε ζητήσει ο κ. Τοψίδης όλη την αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που θεωρεί πως δεν έλαβε για αυτό και προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του προέδρου του ΠΣ κ. Χρήστου Παπαθεοδώρου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χρήστου Γάκη και του κ. Βασίλη Δελησταμάτη για παράβαση καθήκοντος επικαλούμενος απόκρυψη στοιχείων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την μήνυση έκανε γνωστή στο Περιφερειακό συμβούλιο ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος τόνισε πως οι τρεις άνδρες κατέθεσαν με την σειρά τους έγκληση κατά του κ. Τοψίδη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης.

«Από τη στιγμή που ο κ. Τοψίδης αποφάσισε να οδηγήσει ένα κομμάτι της πολιτικής αντιπαράθεσης στις αίθουσες των δικαστηρίων εκεί θα λάβει την απάντηση» σημείωσε ο κ. Παπαθεοδώρου, τονίζοντας πως δεν θα δεχτούν συγγνώμη, αλλά θα οδηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους.

Από την πλευρά του ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως η παράταξη είχε ζητήσει όλη την αλληλογραφία για το θέμα χωρίς όμως αποτέλεσμα, και τελικά με αίτηση στο Δήμο Νέστου πήραν τα στοιχεία που ήθελαν. Για αυτό και κατέθεσε μήνυση, γιατί τα στοιχεία δεν δόθηκαν στην παράταξή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως από την αρχή της τρέχουσας σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου, περιμέναμε ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο (και μάλιστα συντομότερα) αν και δεν περιμέναμε πως η αφορμή θα ήταν έγγραφα. Και πάλι όμως αυτή η κατάληξη, δεν είναι ιδανική, και ιδιαίτερα τώρα, που τα πνεύματα θα αρχίσουν να οξύνονται όσο πλησιάζει και η προεκλογική περίοδος. Εδώ συνήθως θα ζητούσαμε και από τις δύο πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση, όμως πολύ φοβόμαστε, πως δεν θα μας ακούσουν. Ραντεβού στα δικαστήρια λοιπόν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.