Ανοιξε ο καιρος… ξεχυθηκε ο κοσμος

Γεμάτη η Πλατεία Ειρήνης μετά από πολύ καιρό

Παρόλο που ο χειμώνας κράτησε κάτι παραπάνω φέτος, από ό,τι φαίνεται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρέτησαν για τα καλά, και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Κομοτηναίοι, που γέμισαν τους δρόμους για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, και στη συνέχεια… την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

«Λες και γύρισε ένας διακόπτης και βγήκαν όλοι έξω» ήταν ένα από τα σχόλια που ακούσαμε, και δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Άλλωστε η κοινωνικότητα αυτή, η έξοδος με φίλους για ένα, όπως συλλήβδην το χαρακτηρίζουμε, ένα καφέ, αλλά και οι εκδηλώσεις που γίνονται και συγκεντρώνουν κόσμο, αποτελούν για τους ανθρώπους γενικότερα, αλλά ίσως κάπως παραπάνω από άλλους για τους Έλληνες, ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ψυχισμού μας, ο τρόπος με τον οποίο κοινωνικοποιούμαστε.

Ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που οι καραντίνες και οι περιορισμοί δημιουργούσαν ακόμα περισσότερες δυσκολίες: χάσαμε ένα μέρος της κοινωνικοποίησής μας, και ως ατομικές μονάδες, ή έστω οικογενειακές, σχεδόν αποκοπήκαμε από την κοινωνική ζωή.

Φαίνεται λοιπόν πω οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να καλύψουν τον χαμένο χρόνο, και συνέχισαν να το κάνουν όχι μόνο την Παρασκευή, αλλά και στο Σαββατοκύριακο.

Είναι αλήθεια πως πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σκωπτικά αυτή τη συνήθεια (το σηκωθείτε από τις καφετέριες έχει φτάσει να γίνει ακόμα και σύνθημα), όμως μετά από αυτά τα 2 χρόνια, μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.