Ανοικτη επιστολη του Κωνσταντινου Δωδου προς τον δικηγορο και συγγραφεα Ζαφειρη Μεκο

Κομοτηνή, 16 Μαρτίου 2016

Αγαπητέ κύριε Μέκο,
 
Ευχαρίστως σας γνωρίζω ότι σήμερα παρέλαβα από το Ταχυδρομείο δέμα σας με το πολύτιμο περιεχόμενο τριών εκ των συγγραφικών πονημάτων σας, στα οποία αποτυπώνονται οι προβληματισμοί σας για τον ευλογημένο τόπο μας!
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προσγενομένη τιμή στο πρόσωπό μου ενδομύχως δε σας συγχαίρω για το πολυπρισματικό συγγραφικό σας έργο που συνέβαλε στην πνευματική ανέλιξη της πόλης. Δίκαια η Εταιρεία Θρακικών Ερευνών σας τίμησε σε ειδική τελετή που οργάνωσε την 13η Ιανουαρίου 2016. Τώρα προβάλλεται εκ μέρους του Δημάρχου μας το χρέος, ως θεματοφύλακα των επιφανών προσώπων της Κομοτηνής, να σας τιμήσει και μάλιστα κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων της επικείμενης (14.5.16) επετείου απελευθέρωσης της Κομοτηνής. Για το σημαντικό σας έργο στην πνευματική ζωή της πόλης, θα ησυχάζει και η ψυχή του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού Δαμασκηνού που υπήρξε ο προκάτοχός σας ως Πρόεδρος της Εταιρείας. Βραχύσωμος από πλευράς μόρφωσης έναντι των τεσσάρων Γολιάθ ομιλητών, που προέβαλαν το έργο σας στην ανωτέρω εκδήλωση, αδυνατώ να εγκωμιάσω την προσωπικότητά σας. Είμαι όμως ικανός να σας εξυμνήσω ως ΑΝΘΡΩΠΟ!
 
Υπήρξατε και στη διαδρομή σας ως μάχιμος δικηγόρος ο συνετός, ο σεμνός, ο ευπροσήγορος και καλοσυνάτος στις ανθρώπινες σχέσεις σας! Αρετές που δεν διδάσκονται ούτε στο Σχολείο, ούτε στο πανεπιστήμιο, αλλά μεταλαμπαδεύοναι από τους γονείς στα παιδιά. Και οι γονείς σας φτωχοί μεν, πλούσιοι δε σε Ανθρώπινες Αξίες! Με την ευχή να έχετε την Άνωθεν ενδυνάμωση και για μελλοντική εκδοτική σας προσπάθεια υπέρ του αγνοουμένου και προδομένου, από τους εκάστοτε κυβερνώντες, τόπου μας, σας χαιρετώ με τις θερμές και πάλι ευχαριστίες μου.
 
Με αγάπη
Κώστας Γ. Δώδος 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.