Ανοιγει ο δρομος συνεργασιας ΔΠΘ και Νοσοκομειου Κομοτηνης;

ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ τόνισε πως από την πλευρά τους είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία

Διάθεση για συνεργασία μεταξύ της δομής που θα γίνει στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, και του ΔΠΘ γενικότερα, πέρα από τον τομέα της Ιατρικής, θεωρούν ότι υπάρχει οι εμπλεκόμενοι, αν και απομένει να φανούν τα αποτελέσματα αυτής, τονίστηκε κατά την ανοιχτή συζήτηση για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής την Τετάρτη.

Κατά τη συζήτηση, φοιτητής στην Κομοτηνή, και κάτοικος Ξάνθης, Παντελής Ε. ρώτησε αν υπάρχει σχέδιο για την σύνδεση του νέου Νοσοκομείου με το Πανεπιστήμιο, μιας και δεν υπάρχει πέρα από την Ιατρική, τμήμα που να φαίνεται να συνεργάζεται με το Νοσοκομείο.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως επαφίεται στο ΔΠΘ και στο νοσοκομείο να υπάρχουν συνεργασίες, με την ώθηση της τοπικής κοινωνίας.

Βέβαια τέτοιες συνεργασίες αναπτύσσονται κατά τη λειτουργία μιας τέτοιας δομής, όμως από τη στιγμή που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα θα μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για να μπουν τα πράγματα σε μια γραμμή.

Όπως επίσης θα πρέπει να τονιστεί πως νωρίτερα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ τόνισε πως από την πλευρά τους είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία επιθυμεί το νέο Νοσοκομείο, ώστε να στηρίξουν αυτό το στολίδι της Θράκης, όπως το χαρακτήρισε.

Όμως ενδιαφέρον είχε τα όσα είπε ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣΝ, κ. Πάνος Παπούλιας, που τόνισε πως στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για τέτοιες συζητήσεις και τη δημιουργία γεφυρών, όμως δεν προχώρησαν πολύ, γιατί δεν υπήρξε ανταπόκριση από το ΔΠΘ.

Όμως τώρα, τόνισε, είναι έτοιμο το ΔΠΘ για αυτές τις συζητήσεις, και το ΙΣΝ είναι ευγνώμον, όχι γιατί θα παρέμβει σε αυτές τις συζητήσεις, που αφορούν το Νοσοκομείο ως δομή και το πανεπιστήμιο, αλλά γιατί θέλουν η δημιουργία του νέου Νοσοκομείου να λειτουργήσει πραγματικά σαν έναυσμα συνεργασιών για το καλό των ασθενών, και ανυπομονούν να δουν την πορεία των συζητήσεων αυτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.