Ανοιχτο για δυο αθλητικες διοργανωσεις το Χιονοδρομικο Κεντρο Φαλακρου εντος του Μαρτιου

Θα φιλοξενήσει στις 12-13 Μαρτίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Διάθλου, και στις 19-20 Μάρτη την αθλητική εκδήλωση snow leopard day

Το διήμερο 12-13 και 19-20 Μαρτίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αναμένεται να ανοίξει τις «πόρτες» του για να υποδεχτεί όχι όλους τους βορειοελλαδίτες φίλους του χιονιού και των χειμερινών σπορ αλλά τους συμμετέχοντες δύο διαφορετικών διοργανώσεων που θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού θα φιλοξενήσει στις 12-13 Μαρτίου το πανελλήνιο πρωτάθλημα Διάθλου, και στις 19-20 Μάρτη την αθλητική εκδήλωση snow leopard day.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ ερωτηθείς φυσικά και με το ενδεχόμενο κανονικής λειτουργίας του χιονοδρομικού που πλέον βρίσκεται στα χέρια της Περιφέρειας εξήγησε πως η σύμβαση για την συντήρηση των δύο αναβατήρων  έχει υπογραφεί με το κόστος των εργασιών να αγγίζει τα 725.000 ευρώ για να υπογραμμίσει πως ο ανάδοχος κάνει ότι χρειάζεται για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

Πέραν αυτού όπως δήλωσε πλέον το Χιονοδρομικό πέρασε στην κυριότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και έχει εκδηλωθεί η πρόθεση από τον Περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, να μπουν τα θέματα σε μια σειρά, προκειμένου να γίνουν και όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, προκειμένου να λειτουργήσει. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα γίνει δημοπρασία και στον ανάδοχο φορέα που θα προκύψει, θα διατεθεί για 25-30 χρόνια να το λειτουργήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.