Αναζητωντας τους χαμενους ψηφοφορους της προοδευτικης παραταξης

Προβληματισμός από τον προβληματισμό του κ. Καγγελίδη

Προβληματισμό μας προκάλεσε ο προβληματισμός του υποψηφίου Περιφερειάρχη της παράταξης «Μαζί με την Αλλαγή» κ. Δαμιανού Καγγελίδη, για το γεγονός ότι οι δυο εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης έλαβαν αθροιστικά σχεδόν 80% στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Και αυτό γιατί για όποιον παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια, θα μπορούσε να παρατηρήσει αρκετά στοιχεία που κατέτειναν πως αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα.

Αρχικά το γεγονός ότι οι συνδυασμοί που υποστηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, πρακτικά είχαν μόνο δύο μήνες για να προετοιμαστούν, διάστημα το οποίο, όποιος γνωρίζει από αυτοδιοικητικές εκλογές, γνωρίζει πως είναι ελάχιστο, αν θέλεις να διεκδικήσεις ψήφους, αλλά και να έχεις άνοιγμα στην κοινωνία.

Ειδικά δε για το ΠΑΣΟΚ, είδαμε πολλά στελέχη που προέρχονται από αυτό, να είναι υποψήφια σε αυτές τις συντηρητικές παρατάξεις. Μάλιστα πουθενά δεν είναι χαρακτηριστικότερο αυτό το φαινόμενο από την ΠΕ Καβάλας, όπου ανάμεσα στους έξι πρώτους σε ψήφους βρίσκονται δύο Σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την παράταξη του Άρη Γιαννακίδη, το μακρινό 2010.

Επίσης δεν είδαμε κάποια αποτίμηση, όχι από τον κ. Καγγελίδη, αλλά από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για την συνεργασία της παράταξης που υποστήριξε το 2019 με τον Περιφερειάρχη, έστω και στο όνομα της κυβερνησιμότητας της Περιφέρειας.

Την ακούσαμε βέβαια από τον ίδιο τον κ. Μέτιο, στην προεκλογική του ομιλία, όπου έφερε ως παράδειγμα την συνεργασία του με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να αναδείξει ότι είναι πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες και στον διάλογο.

Επίσης θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό ότι σε τρεις από τους πέντε μεγάλους Δήμους, Καβάλας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, υποψήφιοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν πρώτοι σε ψήφους, με τον Δήμο Κομοτηνής να «κλείνει» από την πρώτη Κυριακή, στην Ξάνθη ο υποψήφιος είχε μια αξιοπρεπή εμφάνιση, ενώ στη Δράμα πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Φυσικά, ιδιαίτερα στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, οι συμμαχίες είναι διαφορετικές, και όμως όλοι αυτοί οι υποψήφιοι, κατάφεραν να έχουν ψηφοδέλτια που είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά από ό,τι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.

Έτσι λοιπόν αν θέλουν να ανατρέψουν αυτή την εικόνα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η δουλειά στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, και να μην περιμένουν πάλι μέχρι τους τελευταίους δύο μήνες, για να αποφασίσουν τι θα κάνουν, γιατί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που μόνο με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ έπαιρνες κατ’ ελάχιστο 35%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.