Αναβατοριο θα αποκτησει το κτιριο της Παλιας Δημοτικης Βιβλιοθηκης στην οδο Τσανακλη

Ώστε να γίνει προσβάσιμο

Το κτίριο της παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην οδό Νέστωρος Τσανακλή, φιλοξενεί πλέον την Κ. Καραθεοδωρή, καθώς και το Κέντρο νεολαίας του Δήμου Κομοτηνής exagono.

Στην πρόσφατη κοπή της πίτας του Κέντρου, την προηγούμενη εβδομάδα, για ακόμα μια φορά διαπιστώσαμε ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημόσιο κτίριο, και ακόμα περισσότερο επειδή στεγάζει το Κέντρο Νεολαίας, ένας από τους στόχου του οποίου είναι να υλοποιεί δράσεις, με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καταπολέμηση των διακρίσεων, το κτίριο δεν είναι προσβάσιμο.

Φυσικά ιστορικά κτίρια σαν και αυτό, πάντα έχουν ζητήματα προσβασιμότητας, που δεν μπορούν να λυθούν τόσο εύκολα όσο σε πιο σύγχρονους χώρους, όμως φαίνεται πως επιτέλους ο Δήμος Κομοτηνής θα λύσει το θέμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, ήδη έχουν προχωρήσει μελέτες για την δημιουργία αναβατόριου, που θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στον όροφο του κτιρίου.

Φυσικά μετά τη μελέτη θα πρέπει να βρεθεί και χρηματοδότηση για την αγορά και εγκατάσταση, όμως τουλάχιστον το πρόβλημα έχει αναγνωριστεί και προχωρά η λύση του

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.