Αναβαθμιση τωρα

Απαρατήρητα

Τη μερίδα του λέοντος σε ό,τι αφορά τα ρεπορτάζ, τηλεοπτικά, έντυπα, διαδικτυακά κ.ο.κ. της χθεσινής ορκωμοσίας του νέου κυβερνητικού σχήματος έκλεψε η «δική» μας  – λόγω χαρτοφυλακίου –  Κατερίνα  Νοτοπούλου, η οποία αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Μακεδονίας- Θράκης.
 
Η μέχρι πρότινος διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μπήκε στην κυβέρνηση και έγινε η νεότερη υπουργός του παρόντος υπουργικού σχήματος, ούσα μόλις 30 ετών.
 
Ως προς το γιατί κέρδισε το ενδιαφέρον των συναδέλφων, αρκεί κανείς να παρατηρήσει τους τίτλους αλλά και τα σχετικά σχόλια της πλειοψηφίας των σχετικών με την ορκωμοσία ρεπορτάζ. Τίτλοι όπως «Με μοβ γυαλί και κοστούμι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης» ή παρεμφερείς με επίκεντρο όμως πάντα την εμφάνιση της κ. Νοτοπούλου και την «αισθητική αναβάθμιση της κυβέρνησης» δια του προσώπου της, που πολλάκις ακούσαμε και διαβάσαμε σε χθεσινές εκπομπές και τύπο.
 
Καλά όχι ότι αναμέναμε κάτι διαφορετικό μίας και είναι επικρατούσα η άποψη πως το δίπτυχο γυναίκα και πολιτική στην Ελλάδα  –και στην Ελλάδα του 2018 –  περιορίζεται στην κουπ, το συνολάκι και τα ακριβά (για να είναι λαοφιλές το ρεπορτάζ) αξεσουάρ. Γιατί ως γνωστόν η πολιτική είναι «άβατο» για το «αδύναμο» φύλο.
 
Πέραν λοιπόν των γνωστών και δυστυχώς μη εξαιρετέων σχολίων και στην περίπτωση της κ. Νοτοπούλου, λόγω φύλου, μεγαλύτερη εντύπωση όλων μας προκάλεσαν τα σχόλια που ακολούθησαν της ανακοίνωσης της  υπουργοποίησής της και αφορούσαν στην τάχιστη «ανέλιξή» της εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πρότερη εργασιακή της απασχόληση με ιδιαίτερη αδυναμία στην θέση της ως καθαρίστριας στον Δήμο Θεσσαλονίκης το δίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου του 2012. Σχόλια βέβαια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους με την τοποθέτησή της προ δύο ετών στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, απλώς τώρα γιγαντώθηκαν καθότι μιλάμε για …υφυπουργό. 
 
Λιγοστά τα ρεπορτάζ που επικοινώνησαν, πόσω δε μάλλον σχολίασαν τις πρώτες της δηλώσεις για την Μακεδονία και τη Θράκη και τα περί «αναβάθμισής» τους  – όχι αισθητικής όπως τα σχόλια των προαναφερθέντων –   όπως είπε η ίδια, κρατώντας τα περισσότερα όπως είπε για το επόμενο διάστημα.
 
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια στην συγκεκριμένη περίπτωση, καθότι όποιος ήθελε να καταλάβει κατάλαβε, θα πούμε απλά ότι μαζί με όλες τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις, που έχει εντοπίσει ο «σοφός» λαός ότι γίνονται, είναι καιρός να κάνουμε και μία «αναβάθμιση» απόψεων και ηθών… Λέμε τώρα! N.B.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.