Αναμνησεις που μενουν…

Απαρατήρητα

Κατακλειστήκαμε προχθες, Τρίτη 8 Μαρτίου, από μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τόσο από μηνύματα πολιτικών, και μη, εκπροσώπων μας, στα δημοσιογραφικά email όσο και στα social media μας από συμπολίτες και φίλους διαδικτυακούς.

Πέραν όμως των μηνυμάτων που αφορούσαν στις γυναίκες, δεχτήκαμε και ένα μήνυμα διαφορετικό αλλά κατά την δική μας άποψή διαφορετικό και ιδιαίτερο ως προς τους συμβολισμούς του βασικού ζητήματος και της χθεσινής και κάθε ημέρας, ήτοι τα λόγια να μεταφράζονται σε πράξεις. Στα πάντα και σε ό,τι αφορά την γυναίκα σήμερα.

Ο λόγος για το μήνυμα που δεχτήκαμε για τον εκπαιδευτικό Νίκο Χατζόπουλο, ο οποίος πέραν της ενεργής πορείας του στην διδασκαλία διετέλεσε και επί αρκετά χρόνια διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, έως και την συνταξιοδότησή του, αφήνοντας αδιαμφισβήτητα το δικό του προσωπικό αποτύπωμα και στην διαμόρφωση πολλών μαθητών και μαθητριών που περάσαμε από εκεί, μεταξύ αυτών και η γράφουσα.

Το μήνυμα ωστόσο αφορούσε στην παρουσία του και απέναντι στις γυναίκες συναδέλφισσές του κάθε χρόνο ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας που θυμόταν πάντα πριν καν ακόμα δοθεί τόση έμφαση στην ημέρα αυτή όπως υπογράμμισαν, χαρίζοντας ευχές και λουλούδια.

Αναμνήσεις που μένουν τόσο ουσιαστικές σε νόημα και συμβολισμούς όσο και το «αποτύπωμα» του δασκάλου στην διάπλαση ενός παιδιού, ανεξίτηλες στον χρόνο όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από το μήνυμα που λάβαμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.